Váltanom kell. Hogyan tovább? II. rész – Bezárva is nyitottan: 20 perces self-coaching munkafüzet önmagadért

20 perces self-coaching munkafüzet Balogh-Papp Evelin coachtól a karantén idejére.

Balogh-Papp Evelin közgazdász, coach most egy olyan self-coaching eszközt hozott, aminek elsajátításával könnyebben alkalmazkodhatunk a megváltozott mindennapok kihívásaihoz, és amivel tudatosan felkészülhetünk a következő időszakra. A Bezárva is nyitottan innen letölthető munkafüzet kitöltéséhez ráadásul 20 perc is elegendő.

Kihez fordulsz a mostani helyzetben, amikor tanácsra vagy iránymutatásra van szükséged? Rokonhoz, családtaghoz, baráthoz? Gondolj vissza, milyen beszélgetések zajlanak köztetek. Előfordul, hogy megosztod valakivel egy dilemmád, és ő a tapasztalatait, érzéseit mondja el neked tanácsként? Ez teljesen természetes reakció, viszont megvan az a veszélye, hogy ami nála működik, az korántsem biztos, hogy nálad is fog. Mindannyian különböző személyiségek vagyunk, eltérő élethelyzetben, más-más célokkal, értékrenddel és motivációval.
De akkor ki az, akire biztonsággal támaszkodhatsz? Ki tud neked segíteni, hogy megtaláld a számodra legjobb megoldást? Egyrészt minden szentnek maga felé hajlik a keze, de ettől még igaz: a coachod, aki objektivitásával és értő figyelmével támogat. Másrészt, bármilyen meglepően hangzik is elsőre, te magad.

Mi az a self-coaching?

Amikor egy komoly kihívással szembesülsz, vagy nehéz döntést kell meghoznod, mindig fordulhatsz „belső tanácsadódhoz”. Ilyenkor gyakran a gondolatok és érzések káoszával találkozol, melyek közül nagyon nehéz kiszűrni a probléma szempontjából valóban hasznos információkat. Ahhoz, hogy a megoldás elérhető közelségbe kerüljön, egy higgadtan átgondolt tervre van szükséged. Ebben segíthet a self-coaching, melynek legnagyobb előnye, hogy miközben alkalmazod, senki másnak nem kell megfelelned, csakis magadnak.

Miben segíthet neked a munkafüzet?

Mindannyian egy kontrollvesztett állapotban vagyunk, ami ráadásul erős bizonytalansággal párosul. Ebben a helyzetben teljesen normális, hogy megjelenik bennünk a szorongás. Nem mindegy viszont, hogy csak sodródunk az érzelmek tengerén, vagy tudatosan kezünkbe vesszük az irányítást, és megtaláljuk azokat a biztos pontokat, melyekkel visszaszerezhetjük a kontrollt az életünkben. A füzet végigvezet minket a félelmekkel való szembenézéstől kezdve, a továbblépéshez szükséges helyzetelemzésen át, erőforrásokkal felvértezve a mindennapok tudatos tervezéséig. Mindeközben ha jelentkezel nálam, akkor a coachingok során olyan sikerrel alkalmazott technikákból adok ízelítőt, mint a Yale Egyetem The Science for Well-Being kurzusáról hozott „jól-lét formula”. Természetesen a füzet önmagában nem helyettesíti a szakképzett coachcsal végzett üléseket, de megadhatja a kezdő lökést a céljaid felé vezető úton.

Kattints a képre, töltsd le a munkafüzetet, és már kezdődhet is az önismereti utazás!

Kiemelt kép: Getty Images