Receptek karantén idejére a Nők Lapja Konyhától.

Élesztőhöz jutni manapság sokkal nehezebb, mint beluga kaviárhoz vagy füstölt lazachoz, márpedig a házi kenyerek, péksütemények készítésekor nem árt, ha van otthon a friss vagy szárított verzióból. Szerencsére nem nélkülözhetetlen, mutatunk is néhány receptet bizonyítékul.

Patikamérlegen porciózod a porélesztő utolsó morzsáit? Képzeletben már minden kelt tésztás dolgot megsütöttél a friss élesztőddel, de igazából tartogatod, míg lehet? Nekiálltál kísérletezni, de „Kovászka” még a fejlődés fázisában van? Ha ismerős a helyzet, akkor se keseredj el, összegyűjtöttünk néhány kenyeret és péksüteményt, amelyek többsége szódabikarbónával vagy sütőporral is elkészíthető.

Mutatunk egészséges, Ch-diétába illeszthető darabokat, lepénykenyereket és házi tortillát egyaránt, többségükhöz olyan hozzávalók kellenek, ami biztosan akad otthon, nem kell ezért boltba menned.

Kattints a képre, és töltsd le szuper gyűjteményünket!

 

Receptek: Nagy Tünde, Vrábel Kriszta
(Fotók: Nagy Tünde, Vrábel Kriszta / Kiemelt kép: Archív)