Hollywoodot is magával rántja a koronavírus – karanténban a sztárok

Sorra jelentik be sztárok, hogy fertőzöttek, halasztják a filmbemutatókat, leállnak a forgatások.

Egy világjárvány nem válogat, és ahogy az várható volt, a mozisztárok is egymás után jelentik be, hogy fertőzöttek.

A sort Tom Hanks és Rita Wilson nyitotta, a házaspárt a múlt héten vitték kórházba Ausztráliában. Hanks éppen egy Elvis Presleyről szóló filmet forgatott. Feleségével együtt fáradtnak érezték magukat, mintha megfáztak volna. Wilsonnak egy kis láza is volt, ezért tesztelték őket, és kiderült, hogy koronavírussal fertőzöttek. Erről múlt szerdán a 63 éves, tehát már a veszélyeztetett korcsoporthoz közelítő Hanks Instagram-posztban számolt be. 

A házaspárt most kiengedték a kórházból, írta kedden a BBC, és egy Queensland-i bérelt lakásba húzódtak vissza önkéntes karanténba.

A vírust azóta elkapta az egykori Bond-lány és modell, Olga Kurylenko, illetve az új Bond-szereppel összefüggésbe hozott Idris Elba is. Elbából ugyan nem lesz James Bond, de a koronavírus elleni harcban eddig strammul helyt áll – legalábbis a videó szerint, amit a Twitterre posztolt.

A felvételen a színész elmeséli, hogy bár nincsen semmilyen tünete, kimutatták nála a koronavírust, miután kiderült, hogy pénteken együtt vacsorázott egy koronavírusos személlyel, aki azóta karanténban van.

Elba az orvosokhoz és a szakértőkhöz hasonlóan arra kérte a rajongóit, hogy maradjanak otthon.

Nem sokkal Elba üzenetét követően a Trónok harca Óriásvész Tormundja is bejelentette, hogy koronavírusos. Kristofer Hivjúnak enyhe tünetei vannak, a családjával együtt vonult önkéntes karanténba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Greetings from Norway! Sorry to say that I, today, have tested positive for COVID19, Corona virus. My familiy and I are self-isolating at home for as long as it takes. We are in good health - I only have mild symptoms of a cold. There are people at higher risk for who this virus might be a devastating diagnosis, so I urge all of you to be extremely careful; wash your hands, keep 1,5 meters distance from others, go in quarantine; just do everything you can to stop the virus from spreading. Together we can fight this virus and avert a crisis at our hospitals. Please take care of each other, keep your distance, and stay healthy! Please visit your country's Center for Disease Control's website, and follow the regulations for staying safe and protecting not just yourselves, but our entire community, and especially those at risk like the elderly and people with pre-existing conditions. @grymolvaerhivju #fightcorona #solidarity #takecare #folkehelseinstituttet Thanks to @panoramaagency

Kristofer Hivju (@khivju) által megosztott bejegyzés,

Mindezek után egyáltalán nem meglepő, hogy a sztárok nem fognak idén május elején elképesztő ruhakölteményekben pompázni a MET-gálán. A divatvilág és a celebritások találkozásának legnagyobb ünnepéről és a lemondás körülményeiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Csúsznak a filmbemutatók és bezuhant a box office

A járvány lecsapott a gazdaságra is, ami természetesen máris megmutatkozik a filmiparban. Az észak-amerikai mozis jegyeladások az elmúlt 20 év legrosszabb hétvégéjét produkálták, köszönhetően annak, hogy az emberek a megelőzés és a járvány lassítása érdekében – nagyon helyesen – inkább otthon maradtak.

Az Egyesült Államokban még nem zárták be a mozikat, mint annyi európai országban, például Magyarországon is, így azért voltak, akik éltek még a lehetőséggel, mielőtt az amerikai hatóságok is a szigorítások mellett döntenek. A Variety szerint a jegyeladásokból körülbelül 55 millió dollár folyhatott be, ami 45 százalékkal kevesebb, mint a mostanit megelőző hétvégén. Egyedül a Pixar új animációs filmje, az Előre tudott tízmillió dollárnál többet termelni.

A stúdiók sorra halasztják el a tavaszra tervezett bemutatóikat is. Ami már biztos, hogy csúszik:

  • 007 Nincs idő meghalni – 2020. november,
  • Mulan – még nincs új időpont,
  • Új mutánsok – eredetileg 2018-ra tervezték a Marvel-képregényen alapuló szuperhősfilm bemutatóját, ami viszont folyamatosan csúszik, most áprilisról ki tudja, mikorra,
  • Fekete Özvegy – nincs új időpont,
  • Nyúl Péter 2 – Nyúlcipő – 2020. augusztus.

Leálltak a forgatások is: sem az új Batman-film, sem pedig a Stranger Things nem forog jelenleg – hogy csak párat említsünk. Sőt, a Disney március 14-től átmenetileg bezárta a Disneylandeket is a koronavírus miatt, amire utoljára a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően került sor.