Túlszárnyaltam a vágyaimat – Közeli Babos Tímea teniszezővel

A huszonhat éves, világklasszis teniszező sokak példaképe lehet szorgalmával, a kudarcok ellenére is rendíthetetlen győzni akarásával. Gyerekkora óta a sportnak él, párosban háromszoros világbajnok, legutóbb tavaly ünnepelte győzelmét a párizsi Roland Garroson. Két utazás között három napot töltött itthon szülővárosában, Sopronban, ahol Szegő András beszélgetett vele.

– Mi jut eszedbe az utazás szóról?

– Elsősorban a munka, hiszen a tenisz rengeteg repüléssel jár, így nekem az utazás nem kikapcsolódás, és egyelőre nem is szenvedély, inkább kötelező. Éppen ezért, ha tehetem, a szabadságom alatt igyekszem nem túl sokat repkedni. Érdekes, minél idősebb vagyok, annál jobban idegesítenek a reptéri procedúrák, főleg azért, mert irtó peches utazó vagyok, a mostani kínai utamat például törölték, a karácsonyi hazautazásom során leszállítottak minket a gépről technikai gondok miatt, aztán persze gépcsere lett a vége órák múlva. A poggyászom rendszeresen eltűnik, volt, hogy megloptak. Velem mindig történik valami az utak során, de mivel ez gyakori esemény, már csak akkor lepődöm meg, ha minden simán megy.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .