Derűs, mackós, melegszívű és csodálatos regényeket ír. 2015-ben robbant be a köztudatba a Kitömött barbár című könyvével, idén pedig megjelent a hasonlóan élvezetes A golyó, amely megölte Puskint. Mostanában lapunkban is publikál a Mítoszok és legendák rovatban. Bemutatom Péterfy Gergelyt! Koronczay Lilla interjúja.

– Jékely Zoltán összes verseinek végén találtam egy befejezetlen szonettet, a címe: Szonett-töredék Gergővel. Ez a Gergő, gondolom, te vagy.

– Igen, én. Éppen gitározni tanultam, sőt a lanttal is kacérkodtam, és a nagyapám azt találta ki, hogy írjak a kedvenc zeneszerzői nevével egy szonettet. Lelkesen javítgatta, és én újra meg újra megpróbálkoztam a versfaragással. Sajnos befejezni már nem tudtuk, mert közben meghalt. Végtelenül élveztem a vele töltött tizenhat évet. Sokat horgásztunk, ő folyton mesélt, amikor meg kamaszodtam, nőkről sztorizott. Jó humorú, derűs, szabad szellemű ember volt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .