Operaénekesnek indult, elnyerte „A Zsidó Pavarotti” címet, majd újságíróként dolgozott, számtalan riportkötetet, ifjúsági regényt és szépirodalmi művet írt, később bölcsész és ének szakos diplomája mellé újabbat szerzett az Országos Rabbiképzőben. A Frankel Leó úti zsinagóga főkántorával Szegő András beszélgetett.

– Gergő, ha majd-majd-majd, akárhány év múlva a Teremtő elé kerülsz, és megkérdezi, mit is csináltál itt a Földön, mi lesz a válaszod?

– Ha megkérdezi, az nem jelent valami nagyon jót…! Hiszen a ténykedésem java részében neki meséltem, hozzá fohászkodtam. Azt is ő tudhatja legjobban, mivel és hogyan töltöm a napjaimat ezen a szépséges sárgolyóbison, és hogy milyen ember vagyok. Egészen bizonyosan tudni fogja, hogy én voltam az az elkötelezett kántor a Frankel Leó úti zsinagógából, aki nagyon sokszor fordult hozzá, és aki egész életében semmi másra nem vágyott jobban, mint hogy boldogabbá tegye a körülötte élőket, és könnyebbé a sorsukat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .