Utazni hulladékmentesen is lehet – Kocsis Dóra és Németh Edvárd zöld vándorok története

Amikor megismerkedtek, elhatározták, hogy jó útitársai lesznek egymásnak, akár szellemi, akár jeggyel megváltott utazásról legyen szó. Összeházasodtak, elmentek egy év nászútra, Európán, Amerikán, Új-Zélandon, Ausztrálián és Ázsia különböző országain keresztül, és a kalandjaiknak nincs vége. Egy fontos célt is kitűztek maguk elé: mindig úgy utaznak, hogy minél kevesebb hulladékkal terheljék a Földet.

Kocsis Dóra és Németh Edvárd

Nézem egy videón, ahogy Kocsis Dóri utazáshoz csomagol. Hulladékmentes utazáshoz. A hátizsákba kerülő minimál ruhaszett mellé egyebek között beteszi a nagymama függönymaradékából készített tárolóját – ebbe vásárol majd péksüteményt. Textilzsákokat is tesz mellé, amelyeket a világ körüli útján hordott pizsamájából varrt, hogy most magokat tartson bennük. Saját fülhallgatót és fém szívószálat is visz, hogy a repülőgépen ne kelljen elfogadnia a csomagolt verziót. Újrahasznosított műanyagból készült tégelyekbe teszi a saját készítésű dezodort, fogkrémet. És ez csak öt példa a száz kipróbált, végiggondolt trükkből, amelynek eredményeképp úgy fognak utazni a férjével, Németh Edvárddal, hogy gyakorlatilag sem műanyagot, sem becsomagolt terméket nem kell venniük az út során. Ami tartson egy hétig, három hónapig vagy egy évig.

Hogy jutottak el idáig?

Klasszikus kutatómunkával. Ha felmerült egy probléma, kerestek rá választ. Mibe csomagolják kiránduláshoz a szendvicseket, magokat, házi kekszeket, ha nem alufóliába vagy folpackba?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan oldják meg Dóriék a hulladékmentes életmódot utazásaik során?
Mi jelenti kapcsolatukban a legnagyobb kihívást?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .