„Végső soron végig egy mázlista bölcsésznek tartottam magam…” – Címlapinterjú Kepes Andrással

Bár a tévén keresztül vált ismertté, sosem volt igazi tévés, de ezt ő is csak később tudta meg. Mindig is a világ sokszínűsége érdekelte, erről írt, beszélgetett, forgatott. Számolja ugyan a Facebook-lájkokat, de elsődleges rajongói körének szépen gyarapodó családját tartja.

kepes andras

– Szerinted egy íróra jellemző, milyen a dolgozószobája?

– Arra gondolsz, hogy halomban állnak a könyvek az íróasztalomon? Ravasz kérdés! Mert egyfelől azt szokták mondani, hogy akinek üres az íróasztala, annak üres a feje is. Másfelől viszont létezik olyan mondás is, hogy akinek rendetlen az íróasztala, annak rendetlenség van a fejében is. Úgyhogy ebből nem tudok jól kijönni. Általában rendszerető vagyok, a szobám és az íróasztalom mindig azt tükrözi, amin dolgozom. Ha regényen, akkor nagyobb a rend, de a mostani könyvemhez rengeteg tudományos munkát is olvastam, dolgozom néhány előadáson, egyszerre több könyvre van szükségem a kezem ügyében, és mindennek a tetejében szemrehányóan nő a halom az olvasásra váró szépirodalmi könyvekből is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .