A varázs megmaradt – Zsurzs Kati mesélt édesanyjáról, Zsurzs Éváról

Rendezte: Zsurzs Éva. Hogy mit? Az Abigélt, a Feleletet, A fekete várost, és még felsorolhatatlanul sok tévéfilmet, sorozatot. Zsurzs Éva igényes művekből, kiváló színészekkel dolgozott, hatalmas életművet hagyott maga után. Nemrég könyv jelent meg életéről és pályájáról, amelynek egyik írója a lánya, Zsurzs Kati.

28 anyam es en

– Zsurzs Éva filmjeit mindenki ismeri, de ő maga még a rendezőkhöz képest is mélyebben a háttérbe húzódott. Hatalmas életmű, nagy szerénység?

– Igen, ilyen volt, így is élt. Illetve így éltünk. Igazi munkáscsalád volt a miénk, nemigen lehetett urizálni, nagyanyám nem is tűrt volna ilyesmit. Anyutól távol állt minden fakszni. Adott interjút, ha kérték, de soha nem kereste ezeket a lehetőségeket. Nem járt el, nem kereste a kapcsolatokat. Megjelenésében is szerény volt. Mi mondogattuk, hogy ugyan vegyél már magadnak valamit. Akkor nagy nehezen vett, de a külsőségeknél fontosabb volt neki a munkája meg az, mi történik otthon. A nővérem egészen kicsi korától kezdve cukorbeteg volt, ez határozta meg az életünket.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .