Bár gyerekként kezdte a filmezést, nem őrjítette meg a korán jött siker. Húsz évet simán letagadhatna, pedig róla elhisszük, hogy ezt nem a plasztikának köszönheti. Hiteles, tudatos nő, aki megint egy izgalmas filmet rendezett nekünk.
Jodie Foster

Jodie Foster

Idén áprilisban az ikonikus Taxisofőr című film bemutatójának negyvenedik évfordulójára gyűlt össze az egykori stáb – ott volt a rendező, Martin Scorsese, Robert De Niro, Harvey Keitel, Cybill Shepherd és persze Jodie Foster. Tizennégy évesen játszotta el Irist, a prostituáltat. Annak érdekében, hogy a családja megvédhesse a túlságosan szabadszájú szövegtől, amit esetleg a rendező neki szánna, a nővérét, Connie-t gyakorlatilag a díszlet részévé avatták, egy percre sem mozdulhatott a húga mellől. Jodie-t a szexre utaló megjegyzések azonban hidegen hagyták, őt a jelmezek bántották. Utálta a platform cipőt, a rövid sortot, a nyakbakötős felsőt – igazi vadócként a könnyeit nyelte, amikor ezekben a csajos cuccokban kellett megjelennie. Talán ez a lelkiállapot is közrejátszott abban, hogy a filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .