„Soha senkivel nem nevettem ennyit!” – Sztankay-Bedők Bea Sztankay Istvánról

Sztankay István a Nemzet Színésze volt, de a hivatalos elismerésen túl sokak kedvence is. Szerethető, nevettető, nagyszerű színművész. Nincs két éve, hogy hetvennyolc évesen meghalt, élete utolsó éveit harmonikus szeretetben, egy gondoskodó asszony mellett töltötte.

36 sztankay

– Hamarosan véget ér a színházi évad, és megint átadja a Sztankay István-díjat a József Attila Színház egyik művészének. De nem csak átadja…

– Pista a Nemzeti Színháznak és a Madách Színháznak is megbecsült tagja volt, filmezett, televíziózott, szinkronizált, de amikor megismerkedtünk, már a József Attila Színházban játszott. Azt hiszem, életének fontos szakasza volt ez, megbecsülték, a keblükre ölelték, méltó módon zárhatta le ezt a csodálatos pályát. Az igazgató, Nemcsák Károly nagyon örült, amikor megkerestem a díj ötletével, és mivel keramikus vagyok, magam tervezem és készítem. Márványtalapzaton egy aranygömb, olyan, mintha jósgömb lenne. A tetején Pista egyik képe, a Volponéból. Tavaly osztottuk ki először, akkor Zöld Csaba kapta, és készítettem mellé neki egy rebarbara alakú tálat, amire a barátnőm sütött egy tortát is. Most is készülök meglepetésajándékkal az idei díjazottnak.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .