Egy új pszichológiai kutatás tanulsága szerint meglepő út vezet a meggazdagodáshoz. Egyes országokban a tanulásnak van nagy szerepe, míg máshol a politikai kapcsolatok birtoklása sem árt. De vajon mi lehet a valódi titok?

52 lelekAz amerikai gazdasági magazin, a Forbes milliárdosokat rangsoroló éves listája szerint jelenleg Bill Gates a világ leggazdagabb embere, ráadásul 2015 már a tizenhatodik olyan év volt, amikor a Microsoft alapítója végzett a rangsor élén. Gates vagyona 79 milliárd dollár, s a leggazdagabbak között jellemzően az amerikai technológiai cégek alapítói és vezetői dominálnak: az első húsz leggazdagabb közül hat ebből a szektorból jön. A tényt, miszerint Bill Gates, Mark Zuckerberg és Steve Jobs is idő előtt abbahagyta az egyetemi tanulmányait, gyakran idézik azt bizonygatva, a vagyonnak nem sok köze van az iskolában szerzett tudáshoz. Ahogy az olyan sztárok is, mint az ugyancsak iskolaelhagyó Mick Jagger, aki a szórakoztatóiparban lett multimilliomos, szintén azt a benyomást erősítik, hogy a nagy pénzekhez a szórakoztatóipar sokkal közelebb visz, mint az iskolapad.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .