Farsangi fánkok és Valentin-napi falatok a Nők Lapja Konyha februári számában

Ha február, akkor farsang és Valentin-nap! Legújabb lapszámunkban ínycsiklandó fánkokat mutatunk a nagyvilágból, vágykeltő falatokkal kedveskedünk a szerelmeseknek, de terítékre kerülnek a disznóságok, a sajttal készült húsok, a sült zöldségek, sőt különleges indiai fogásokat és isteni piskótatekercseket is ajánlunk. Tartsatok velünk ezúttal is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Mi legyen a vacsora?

Lehet, hogy furcsa egy gasztronómiai magazin beköszöntőjét ezzel kezdeni, de valljuk be, a mindennapos főzés inkább fárasztó kötelesség, mint élvezetes kikapcsolódás. Persze, vannak esetek, mikor alig várjuk, hogy megsüssük a hőn áhított születésnapi tortát, vagy meglepjük a vendégségbe érkező barátokat néhány ínycsiklandó falattal, de a hétköznapokban inkább a következő párbeszéd játszódik le a legtöbb családban:

– Mi legyen holnap az ebéd/vacsora? – kérdezi este a bevásárlólista mellett tanácstalanul üldögélő, fáradt háziasszony.
– Nem tudom, nekem mindegy – mondja az összes (éppen jóllakott) családtag.
– Kicsit szűkítsük a kört, hús, zöldség vagy tészta? – próbálkozik tovább az, aki legszívesebben szintén eldőlne a kanapén.
– Tényleg mindegy, nincs ötletem, legyen az, amit te gondolsz! – zárja le mindenki a témát. (Esetleg a gyerekek azon a héten harmadszor is paradicsomos tésztát vagy pizzát kérnek.)

Ilyenkor az ember végigpörgeti azt a fejében lévő 20-25 fogást, ami rendszeresen felbukkan az étlapon, megállapítja, hogy ezeket mind megfőzte az elmúlt hónapban, és azon gondolkodik, van-e energiája új ételeket kitalálni, vagy inkább az kerül másnap az asztalra, ami a legrégebben volt
a listából. Pedig lehetne egy köztes út is: kicsit átvariálni, vagy éppen felturbózni a megszokott kedvenceket néhány új hozzávalóval.

Februári lapszámunkban erre is mutatunk számtalan példát, a hummuszba például sárgarépát, a pörköltbe csicseriborsót teszünk, a sült tarját pedig egy vodkás barackkal varázsoljuk izgalmasabbá. Arra is hozunk receptet, hogy egyetlen alaptésztából hányféle finomságot alkothatunk, legyen szó vajas kekszről vagy éppen házi pizzáról. Természetesen nem feledkezünk meg az aktualitásokról sem, Valentin-napi falatokat ugyanúgy készítettünk, mint farsangi fánkokat, illetve disznótoros fogásokat. Remélem, legalább egy hónapra segítünk megoldani a „Mi legyen a vacsora” dilemmát, hiszen megfőzni sokszor már egyszerűbb, mint kitalálni!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő 

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!