Tesz-Vesz város, nemtelen nevelés és kedvezményes kuponok a Nők Lapja Gyerek új számában

Nemcsak izgalmas és elgondolkodtató olvasmányokkal, valamint interjúkkal készültünk nektek új lapszámunkban, hanem kedvezményes kuponokkal is. „Lapozzatok bele” a magazinba alább, a kuponokkal kapcsolatos részleteket pedig keressétek a lapban a 98. és 99. oldalon!

Képes ízelítő a Nők Lapja Gyerek tartalmából:

Galéria | 13 kép

Hogyan csináljuk?

– Ez mi a csoda? – kérdezi a lányom, előkotorva a régi bőröndből egy walkmant. Érdeklődve nézegeti a foszladozó, narancssárga szivacsot a fülhallgatón, a gombot viszont hamar megtalálja, ami nyitja az előlapot.

– Tudod, ebbe tettük a kazettát…

– A mit?

– Megmutatom.. . Végül nem tudtam megmutatni, mert egy darab kazettát sem találtam a lakásban. Úgyhogy meggugliztuk.

Hihetetlen, mennyire más a mostani iskolások élete, mint akár csak az egy generációval korábbiaké, a mindennapjaik része a technika, és nagyságrendekkel többet látnak a világból tízéves korukig, mint szüleik láttak. És mindezek ellenére pontosan ugyanazt igénylik, mint mindig, minden korban a gyerekek: odafigyelést, bújást és a szép világosan kijelölt határokat.

Ebben a számunkban rengeteg olyan írást találtok, amelyekből még gyakorló szülőként is sokat tanulhatunk. Írunk a fegyelmezésről (28. oldal), hogy van-e különbség a kis pofon és a nagy pofon között (nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nincs); hogyan öntsünk önbizalmat a gyerekbe (70. oldal); és milyenné válnak a mai digitális viszonyok között a gyermekbarátságok (50. oldal). A statisztikák szerint minden második házasság válással végződik, ez átalakította a társadalmat és a nevelési elveket is, ezért válogattunk Vekerdy tanár úr nálunk megjelent, utolsó könyvéből a válásról adott tanácsaiból (44. oldal).

Rengeteg programot, ötletet gyűjtöttünk a téli szünetre, nagyon tetszett a „lézeres útvesztő” otthoni megvalósítása (110. oldal), és a megannyi szuper játék latyakos napokra. Minket pedig egyre nagyobb kihívások elé állít a gyerekünk netes jelenléte, az ijesztően korai önállósága és a számunkra ismeretlen barátok (akikkel lehet, hogy épp egy másik földrészről játszanak online). Mindemellett ugyanaz érdekel minket, mint minden szülőt, amióta világ a világ: hogyan legyünk legalább „elég jó” anyukák, apukák? És bár ezt nem lehet kiguglizni, azért próbálkozunk vele.

Akovács Éva, főszerkesztő

Fotó, illusztráció: Archív, Getty Images