Júliusban sem maradunk izgalmas premierek nélkül, legyen szó vígjátékról, akcióról vagy éppen animációról, nem lesz okunk panaszra. Máris mutatjuk a kedvcsináló előzeteseket!

Az oroszlánkirály

Sokunk kedvenc Disney-meséje új életre kel a mozivásznon, a digitális technikának köszönhetően pedig ismét megdobogtatja a szívünket Simba, Pumbaa, Timon és a többi hőn szeretett állatfigura. Kicsiknek és nagyoknak is ajánljuk a klasszikus friss verzióját.

Eredeti szinkronhangok: Seth Rogen, Donald Glover, Billy Eichner, Beyoncé Knowles

Bemutató: július 18. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Yao utazása

A francia-szenegáli filmdráma egy nagyon különleges belső utazásra hív. Szívhez szóló történet egy színészről, aki könyve népszerűsítése miatt Dakarba utazik, oda ahonnét származik, de ahol még sosem járt. Egy különleges barátság kibontakozása, egy hosszú út és a saját gyökereinek felfedezésre is vár rá. Elgondolkodtató és fontos üzenettel bíró film, ne hagyjátok ki!

Szereplők: Omar Sy, Lionel Louis Base, Fatoumata Diawara

Bemutató: július 18. (Forgalmazó: Mozinet)

A kis kedvencek titkos élete 2.

Ha szerettétek a 2016-os kisállatos animációt, akkor mindenképpen vegyétek fel a nyáron megnézendő filmek listájára az új részt. Max, Duke, Hógolyó, Chloe és a többiek újabb kalandokba bonyolódnak. A nevetés és a jókedv garantált, de megható pillanatok is várnak rátok a 86 perces játékidő alatt.

Eredeti szinkronhangok: Harrison Ford, Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Kevin Hart

Bemutató: július 4. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Pompon klub

„Tudni kell élvezni az életet… a kor nem kifogás.” – szól a film üzenete röviden és tömören. A Rossz anyák alkotóinak és a Könyvklub producereinek legújabb imádni való vígjátéka a Pompon klub, ami egy nyugdíjas otthon mindennapjaiba enged bepillantást a lakosok álmain, pontosabban egy korszakalkotó ötlet megvalósításán keresztül.

Szereplők: Diane Keaton, Jacki Weaver, Pam Grier, Celia Weston, Charlie Tahan

Bemutató: július 25. (Forgalmazó: Freeman Film)

Anna

A Leon, a profi, a Nikita és a Lucy filmek rendezője, Luc Besson ezúttal egy veszélyes és izgalmas femme fatale sztorit alkotott meg. A francia akcióthriller főhőse a gyönyörű és intelligens bérgyilkos, Anna, aki az ujja köré csavarja az elit bűnözőket és gengsztereket, hogy aztán végezzen velük. Vajon mi motiválja a titokzatos szépséget aki olyan, mint egy orosz matrjoska baba, akiben mintha számtalan másik nő lakozna…?

Szereplők: Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans, Cillian Murphy

Bemutató: július 18. (Forgalmazó: Freeman Film)

https://www.youtube.com/watch?v=idynQBGQVNU

Amit még érdemes megnézni:

Ha kifejezetten egy könnyed és szórakoztató mozira vágytok, akkor váltsatok jegyet a Szerelem második látásra című francia-belga filmre, ami egy párhuzamos világba repít, valamint egy nő „újrameghódításának” történetét meséli el.

Nem lesz hiány a francia filmekből ebben a hónapban. Az Együtt megyünk szintén egy kedves és elragadó alkotás, ami egy baráti társaság újraegyesülésének és egyikük születésnapjának megünnepléséről szól. Váratlan helyzetek és néhány sorsfordító esemény kibontakozása alakítja a cselekményt.

A szuperhősök rajongóinak ajánljuk a Pókember: Idegenben című kalandfilmet. Az ifjú pók vakációzni megy barátaival Európába, ám hamar kiderül: ezúttal sem pihenhet. A világnak szüksége van rá, ő pedig újra mások megmentésére indul.

Vérbeli akció lesz a Szupercella 3: Az ördögverem, ami a Sylvester Stallone-mozik kedvelőinek kötelező. Ismét egy lehetetlen küldetés, melyben a csapatnak halálos próbatételeket kell kiállnia az életben maradásért…

Végül egy teljesen képtelen vígjátékra, az Übergázra hívjuk fel a figyelmeteket: két ellentétes személyiségű fickó, egy halaszthatatlan nyomozás és megannyi lehetetlen, de annál viccesebb helyzet vár majd rátok a moziban, ha erre a filmre váltotok jegyet.

 

Összeállította: Légrádi Júlia

Nyitókép: Freeman Film