100% kikapcsolódás a Nők Lapja Nyár idei különszámával

220 oldalas különszámot állítottunk nektek össze a nyárra, amiben nemcsak érdekes interjúk, de rejtvénymelléklet és sok-sok izgalmas téma is helyet kapott. Fogadjátok szeretettel! :)

Kattintsatok a képre és „lapozzatok bele” a magazinba!

Galéria | 16 kép

100% kikapcsolódás a Nők Lapja Nyár idei különszámával

100% kikapcsolódás a Nők Lapja Nyár idei különszámával

Fotó megosztása:

Mindenhez is, mindenről is

Nagy Sándor, a világhódító hadvezér ifjúkorában állítólag ügyesen zenélt. Egyszer, amikor egy kis csoportnak játszott a líráján, arra járt az apja, Fülöp, a részeges makedón király, s a dal végén magához intette fiát. – Nem szégyelled magad, hogy ilyen jól játszol? – kérdezte, legalábbis Joseph Heller szerint, a Képzeljétek el című regényében. – Egy királynak éppen elég, ha élvezi a zenét, mert aki egy dologban nagyon jó, az semmi máshoz nem ért.

Nos, mai túlszakosodott világunkban akár el is tűnődhetnénk ezen az atyai intésen, de azért a történelem, lássuk be, felvonultatott ellenpéldákat is. Mindjárt az elején itt van maga Sándor, akiről pár évvel később kiderült, hogy nemcsak a húrok pengetéséhez ért, hanem például a hadvezetéshez is, olyannyira, hogy lett belőle I. Alekszandrosz, az akkor ismert világ legnagyobb birodalmának uralkodója.

Vagy ott vannak, ugye, a reneszánsz emberek, élükön Leonardóval, aki a harci gépek szerkesztésétől a boncoláson át a repülésig elég sok mindennel foglalkozott, és – hab a tortán – még az ecsetkezeléshez és a szobrászathoz is konyított valamit. Így lett ő „A” Leonardo. Vele most külön foglalkozunk nyári összeállításunkban halála ötszázéves évfordulója kapcsán. Élete, munkássága, festményei, rajzai még így, magazindossziéba sűrítve is lebilincselőek, s ha úti tippjeinket követve valaki még fel is kerekedik, hogy nyomába eredjen a világban ma fellelhető alkotásainak, annak garantáltan páratlan élményben lesz része.

Újságírókként, magazinszerkesztőkként mi eleve kénytelenek vagyunk megfogadni Fülöp király sokoldalúságra vonatkozó jó tanácsát, aminek bizonyítékaként ezúttal is a lehető legszínesebb palettát kínáljuk olvasóinknak. A szezon várható sikerfilmjeitől a divaton át a nyári flörtölésig és a lélekbúvárkodásig úgyszólván mindennel foglalkozunk. Nem nagyon, csak kicsit. Annyira, hogy (makedón) királynak érezhessük magunkat. Világhódító terveink nincsenek, de olvasóink szívét azért szeretnénk meghódítani. Reméljük, ez most is sikerülni fog.

Lazarovits Szilvia, felelős szerkesztő

 

Fotó, illusztráció: Archív, Getty Images