Belső utazás, önismeret, testi-lelki feltöltődés… Fesztiválozás másképp (X)

Beköszöntött a nyár, ami azt jelenti, hogy itt az ideje a vakációzásnak, a kikapcsolódásnak és a testi-lelki feltöltődésnek. Ilyenkor mindenki a saját ritmusának és szokásainak megfelelően választ úti célt, melyek közül egyre népszerűbbek az aktív pihenés köré szerveződő fesztiválok.

Manapság, ha nyaralásról van szó, nem feltétlenül ragaszkodunk a klasszikus formákhoz. Előfordul, hogy egyedül, de az is, hogy egyetlen barátnővel, kettesben a párunkkal vagy éppen valamelyik gyermekünkkel indulunk útnak. Az egész éves rohanás és a munkahelyen eltöltött hónapok után nem is vágyunk másra, mint hogy kicsit távol kerüljünk az otthonunktól, megfeledkezzünk a hétköznapokról, messzire tegyük (netán kikapcsoljuk) az okoseszközeinket és egyszerűen átadjuk magunkat a pihenésnek, a feltöltődésnek, az aktív időtöltésnek, a saját tempónknak megfelelő szórakozásnak.

Erre ad lehetőséget a június 19. és 24. között, Alsóörsön megrendezésre kerülő Everness Fesztivál, ami amellett, hogy Európa legnagyobb önismereti és életmódfesztiválja, kiváló lehetőség a lazításra, a mindennapokból való kiszakadásra, de a test és az elme regenerálódására is, amihez a Balaton partja egyértelműen varázslatos közeget nyújt.

„100% TE” – látható az esemény weboldalán, ami valljuk be, egyre fontosabb szlogenné válik napjainkban. Nem is véletlen, hogy a fesztivál kiemelt témaköre idén a pszichológia, a tudomány és a kultúra, amihez kapcsolódva a különféle programok lehetőséget adnak majd az önismereti utazásra, a mozgás, a jóga és a tánc köré szerveződő tevékenységek gyakorlására, az izgalmas előadásokon és workshopokon való részvételre, zenei koncertekre, meditációra, hangfürdőre és még sok izgalmas programra. Az egyes helyszínek és foglalkozások mind egy célt szolgálnak: találd meg és teljesíts ki önmagad!

A Nők Lapja Psziché Evernessia színpadán például reggelente iránymutató előadásokat nézhettek meg, napközben pedig olyan szakemberekkel találkozhatok, mint a motivációs tréner, Benkő Vilmos, Dr. Hevesi Krisztina pszichológus, mindenki Soma Mamagésája, Dr. Mérő László matematikus és pszichológus, Dr. Buda László pszichiáter, Paul Pahil, a pozitív pszichológia képviselője vagy éppen az amerikai vegán élharcos, Dr. Will Tuttle. A helyszínen ezen kívül lesznek kerekasztal beszélgetések, közös meditáció, esténként pedig izgalmas koncertek.

Ha valami csendesebb dologra vágytok, akkor válasszátok a Balance jóga partot, ahol a fesztivál eddig történetének legkülönlegesebb jógaprogramján vehettek részt: naphosszat hódolhattok az elmélyülésre alkalmas mozgásformának, ráadásul olyan hazai és külföldi mesterek segítségével mozoghattok, mint Diószegi Ádám, Nina Adams, Pablo Gascon vagy Cser Zoltán. A fesztivál harmadik napján pedig a nemzetközi jóganaphoz csatlakozva egy 24 órás jógakihíváson is részt vehettek, ha éreztek magatokban kellő erőt és energiát a nem mindennapi próbatételhez.

A Dialog színpadon az interaktivitás kerül majd a középpontba, a Nők Lapja Ezotéria által támogatott előadásokon a látogatók bátran kérdezhetnek majd, például Bacsa Héditől a bőség megteremtésével kapcsolatban, vagy Bakti Kutírtól az egészséges védikus étkezésről, de szó esik majd a jógáról és az asztrológiáról, a lélekről és a világegyetemről, sőt az ajurvéda tudományáról is.

Ezen kívül számos más színpadon és helyszínen várnak még rátok nagyszerű programok. Részt vehettek önismereti- és zenei műhelyen, hangterápián, időzhettek a felnőtt játszótéren, ha pedig kicsikkel érkeztek, akkor mindenképpen látogassátok meg a Hetedhét gyerekfalut! Itt amellett, hogy bátran rábízhatjátok a piciket a szakképzett munkatársakra – akik zenével, gyerekjógával, mesével és kézműves foglalkozásokkal várják majd őket – segítséget kérhettek olyan témákban, mint a szülés és születés, a gyermek megérkezése, nevelés, oktatás, kommunikáció és sok minden más, ami egy szülőt érinthet.

A fesztivál részletes programjáról az Everness weboldalán tájékozódhattok, napi illetve heti jegyeket pedig ezen a linken vásárolhattok.

 

Képek: Everness