Lapozz bele! Pedagógusok ünnepe, iskola és interjúk az új Nők Lapjában

Pedagógusnapot ünneplünk legújabb lapszámunkban, amiben nemcsak az iskola és a tanárok, de az interjúk is kiemelt szerepet kapnak.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 10 kép

A tanár

Mindannyiunk életében meghatározó szerepe van a tanároknak, óvodapedagógusoknak, életünk első szakaszában a szülőkön, barátokon kívül ők a legfontosabb személyiségek. Az óvoda vagy az általános iskola kiválasztásánál jó megismerni őket, beszélgetni velük, hogy tudjuk, kivel tölti a délelőttjét a gyerekünk, hogyan reagál majd, ha esetleg a kicsinél eltörik a mécses matematikaórán. Amikor a fiam elsőbe ment, két osztály indult, a legtöbb szülő az egyik tanítónőnek szavazott bizalmat, de mivel sok jelentkező volt, így kénytelen volt az iskola vezetése szétosztani a diákokat. A helyzet az első szülői értekezleten megoldódott, mert a másik tanító nénit is hamar elfogadták, később megszerették az anyukák, apukák. A szimpátia szubjektív, nem biztos, hogy ez a legfőbb szempont az oktatásban, ahogy én például az orvostól sem várom el, hogy különösebben kedves legyen, inkább jó diagnoszta. Természetesen mindkét osztályban megtanultak a gyerekek olvasni és számolni, és a legjobban mindannyian azt várták, hogy szünetben végre focizhassanak az udvaron a férfi tanárral. A tanári pálya (is) elnőiesedett, vannak, akik mégis ezt a hivatást választják. Lapszámunkban egy óvó bácsit mutatunk be, és lelkes pedagógusokat, akik hivatásként élik meg a munkájukat. Hogy még egyszer a saját gyerekem példájával éljek, az angol nyelvet részben a tanára miatt kedvelte meg, tanulta szorgalmasan, hogy aztán nyelvvizsgát szerezzen. A hitelesség mögött mindig van tudás és érzelem, amit a gyerekek megéreznek ovisként és gimnazistaként egyaránt, hogy értük van minden, a szigor, az elvárás, ami szerintem nem nélkülözheti az empátiát a tanár részéről. A héten bepillantunk egy iskola életébe, és hírt adunk a világbajnok magyar egyetemistákról, akik megnyerték a nemzetközi perbeszédversenyt. Mi így ünnepeljük a pedagógusokat.

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

 

Fotó: Archív, Getty Images