Vendégváró finomságok a Nők Lapja Konyha Desszert új számában

Amikor vendégeket várunk, a megszokottnál egy kicsit vagy sokkal több időt töltünk a konyhában, hogy finomabbnál finomabb falatokkal készüljünk. A Nők Lapja Konyha Desszert idei első lapszámában ehhez adunk ötleteket, így a klasszikus édes és sós vendégváró ínyencségek mellett egészen különleges harapnivalók receptjeit is megmutatjuk nektek. Alkotásra felkészülni!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 15 kép

Vendégek jönnek? Segítünk!

Valószínűleg sokan egyetértenek velem abban, hogy van az a helyzet, amikor garantáltan nekiállunk édes vagy sós süteményt készíteni: ha vendégek jönnek. Persze ilyenkor is többféle hozzáállás van: akad, aki valami villámgyorsat akar összedobni, hogy maradjon idő a takarításra, készülődésre. Más a már bevált, klasszikusabb ízvilágú receptet keresi, amivel nem lehet melléfogni. És vannak a bátor, újdonságot kereső házitündérek, akik szeretnek valami izgalmasat villantani a meghívottaknak. (És van ezek keveréke, mint én: napokkal előtte lelkesen keresem az új ötleteket, aztán szépen kiszaladok az időből, vagy nem szerzem be időben a kicsit macerásabb hozzávalókat, és marad a rutinból összedobott lekváros linzer, meg a sajtos pogácsa. Mondjuk eddig senki se panaszkodott ezekre se.)

Az a jó hírem van, hogy a legújabb lapszámunk mindhárom esetben a legjobb megoldás, hiszen több mint 120 vendégváró finomságot gyűjtöttünk össze benne. Igyekeztünk úgy összeállítani a témákat, hogy minden alkalomra találj benne megfelelő receptet, érkezzenek akár borozó barátok, gyerekbuliba meghívott kis pajtások vagy éppen húsvéti locsolók. Mutatunk kelt, kevert és omlós tésztákat egyaránt, vannak előre elkészíthető és frissen kisütendő darabok. A tematikából adódóan az eddigieknél jóval több a sós sütemény, tapasztalatunk szerint semmi sem örvend akkora népszerűségnek egy hosszú beszélgetés során, mint a sütőből frissen kikerült sörkifli vagy pizzatekercs.
Természetesen édességekből sincs hiány, az én kedvenceim például a falatnyi torták, amelyek nem csak mennyeiek, de megoldják a „most akkor hány szeletes torta elég ennyi embernek”, illetve a „nincs annyi süteményes villánk” dilemmát is.

Bízom benne, hogy ez tipikusan az a rongyosra forgatott Desszert különszám lesz, amit évek múlva is előveszel, mert ebben van a három nap múlva is finom sajtos rúd, az isteni mákos rugelach és a mindenkit elvarázsoló Dobos-kocka receptje. Próbáld ki mindet, és meglátod, alig várják majd a vendégeid az alkalmakat, mikor hozzád mehetnek!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Konyha digitális kiadványaira is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, illetve az Instagramon és a YouTube-on is, ahol a receptek mellett sok más érdekesség is vár rátok!