Ígéretes külföldi és magyar alkotások, amiket látni kell 2019 márciusában a mozikban

Kora tavasszal is jobbnál jobb filmek várnak ránk a mozikban, érdemes tehát a szabadidőnkben ellátogatni egy-egy vetítésre, főleg, hogy három hazai alkotás is szerepel a márciusi premierek között. Mutatjuk az újdonságokat!

Guerilla

A magyar történelmi dráma Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, amely egy hiteles korrajzot tár elénk. A film készítői arra törekedtek, hogy közel hozzák a nézőhöz 1848-49 eseményeit, az időszak hangulatát és az ismeretlen hősök erdő mélyén eltöltött néhány napját. A történet szerint Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, ezért öccse vonult be helyette. A szabadságharc bukása után mégis csatlakozik az erdőben bujkáló gerillákhoz. A fiúban a bűntudat dolgozik és reméli, hazaviheti testvérét, de nem is sejtik milyen fordulatok várnak még rájuk.

Szereplők: Váradi Gergely, Mészáros Blanka, Vilmányi Benett, Radetzky Anna

Bemutató: március 7. (Forgalmazó: Mozinet)

Apró mesék

Szász Attila rendező alkotása szerintünk kihagyhatatlan program ebben a hónapban. A Szabó Kimmel Tamás és Kerekes Vica főszereplésével készült film a második világháború utáni időszakban játszódik. Zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon, ami éppen kapóra jön egy szélhámosnak, aki szerencséjére menedéket kap egy titokzatos nőnek és fiának köszönhetően. Háborús hangulat és egy szenvedélyes, ugyanakkor veszélyes szerelmi viszony részesei lehettek az Apró mesékkel, érdemes lesz megnézni a magyar filmet!

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Veca, Molnár Levente

Bemutató: március 14. (Forgalmazó: Vertigo Média)

Colette

Az angol-amerikai életrajzi dráma egy fiatal írónő életéről, házasságáról, sikereiről és megpróbáltatásairól mesél. A megtörtént eseményeket feldolgozó mozi a női egyenjogúsági mozgalom egyik úttörőjének történetét mutatja be. Colette szeretne kilépni férje árnyékából, szembeszáll hát a társadalmi konvenciókkal, forradalmasítja az irodalmat, sőt a divatot és a nemi szerepeket is. Tanulságos és inspiráló alkotás, amit nemcsak nőknek ajánlunk.

Szereplők: Keira Knightley, Fiona Shaw, Dominic West, Robert Pugh

Bemutató: március 21. (Forgalmazó: Vertigo Média)

Dumbó

Mindannyiunk kedvenc nagy fülű elefántja élőszereplős formában kerül márciusban a mozikba. Tim Burton újra szabadjára engedte a fantáziáját és kibővítette a Disney-klasszikust. Az animációs filmben a különbözőség, a család, valamint az álmok játsszák a főszerepet. Kicsiknek és nagyoknak is remek kikapcsolódást ígér márciusban a Dumbó.

Szereplők: Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito

Bemutató: március 28. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Egy fiú hazatér

Julia Roberts ezúttal egy aggódó édesanya bőrébe bújik. Felnőtt fia karácsony napján bukkan fel a családi ház előtt, az öröm azonban nem tart sokáig: a nő hamar rájön, hogy fia még mindig a démonjaival küzd, élete rossz irányba tart, azt azonban senki sem érti, hogy miért. Bent mindenki kedveli, visszatérése mégis sok galibát okoz. Vajon sikerült felszámolnia zűrös életét? Lebilincselő mozi az anyai szerepről és az útkeresésről.

Szereplők: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance, Kathryn Newton

Bemutató: március 28. (Forgalmazó: ADS Service)

https://www.youtube.com/watch?v=a-RVg49q_eQ

Amikre érdemes lesz még jegyet váltani…

Egy fontos jelenségre hívja fel a figyelmet a francia Sztrájk a gyárban, amelyben több mint ezer munkavállaló sorsa múlik egy gyár vezetőségének döntésén. A munkások vezetőt neveznek ki az élükre, ezzel pedig megkezdődik a küzdelem.

A Most van most a harmadik magyar film, ami a hónapban debütál. Tompos Kátya és Mohai Tamás kettősének különös előadása, és az általuk megformált karakterek története könnyed és szórakoztató, miközben a harmincas korosztály számára fontos kérdéseket is körbejárja.

Gyerekekkel nemcsak a Dumbó miatt érdemes ellátogatni a mozikba, A királynő kutyája például egy nagyon aranyos animációs alkotás, ami szerintünk az egész családnak remek kikapcsolódást kínál.

A művészetek kedvelőit sem hagyjuk ki a sorból, két nagyszerű filmet is kedvez most nekik: Egon Schiele: A halál és a lányka a bécsi szecesszió botrányos korszakába repít vissza, míg A művészet templomai – Monet és vízililiomai: A víz és fény bűvkörében pedig Monet káprázatos liliomainak nyomába ered.

Ha inkább a drámákat kedvelitek, akkor semmiképpen se hagyjátok ki az Életem értelmei című belga-francia filmet, amelyben egy magára maradt édesapa küzdelmeinek lehettek szemtanúi. Kedves, érzelmes és tanulságos mozi.

Akcióból sem lesz hiány, a Marvel Kapitány izgalmas 124 percet ígér, amennyiben rajongtok a sci-fiért és a kalandos Marvel-mozikért.

 

Összeállította: Légrádi Júlia

Nyitókép: IMDb