Közeleg a tavasz és már alig várjuk, hogy sok időt tölthessünk a szabadban, mondjuk egy jó könyvvel. Izgalmas kínálatból szerencsére nincs hiány - ajánlónkban izgalmas újdonságokat mutatunk nektek.

Daniel Tammet: Kék napon születtem – Egy autista zseni memoárja

Európa Könyvkiadó, 3999 Ft

Daniel Tammet, az autizmussal élő fiatalember a számok világában találta meg az egyensúlyt. Leméri a reggelijét, megszámolja a ruhadarabjait, de akkor is számol, amikor stresszes vagy éppen boldogtalan. A hétköznapi rutinok mellett bonyolult matematikai műveletek képes fejben elvégezni, a számokat különféle alakzatokban, színekben és textúrákban látja. Emlékiratában különleges betekintést enged az életébe és az elméjébe.

Megjelenés dátuma: február 15.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Garth Risk Hallberg: Ég a város

Európa Könyvkiadó, 5999 Ft

A történet főszereplője pár különös ember, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, egy apró azonosság azonban mégis van bennük: mindannyian ott voltak a Central Parkban azon a szilveszter éjszakán, amikor lövöldözés történt. Miközben zajlik a nyomozás, az emberi kapcsolatok útvesztőjébe, valamint a zsúfolt város legrejtettebb zugaiba jutunk el. Az Ég a város a szerelemről, árulásról és megbocsátásról, művészetről, igazságról és mindarról mesél, amiért érdemes élni.

Megjelenés dátuma: február 1.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Lorna Byrne: A szív imái

Central Könyvek, 2990 Ft

A világhírű angyallátó újabb kötettel jelentkezik, amelyben ezúttal imaszövegeket találhatunk többek között a következő témakörökben: gyógyítás, segítségnyújtás fájdalom és depresszió esetén, gyermekek védelme, környezetvédelem, evészavarok, a halál elfogadása, munkával kapcsolatos problémák, anyagi gondok, alvászavarok, magány, szerelem.

Megjelenés dátuma: március 18.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Marcel Danesi: A csók története – A populáris kultúra születése

Typotex Kiadó, 2900 Ft

Van annál romantikusabb pillanat, mint amikor két szerelmes összesimul, egymás szemébe néz és egy szenvedélyes csókban összeforr? Vajon ez és az udvarlás az emberi természet része vagy csupán egy ösztönös jelenség? Marcel Danesi, a Torontói Egyetem világhírű professzora a történelem korszakain keresztül avat be a válaszokba.

Megjelenés dátuma: február 4.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Mosonyi Aliz: Boltosmesék

Magvető Kiadó, 1499 Ft

Új kiadásban került a könyvesboltok polcaira Mosonyi Aliz kedves kötete. A kortalan és klasszikus, felnőtteknek szóló történetek mindazoknak szólnak, akik humorra, melankóliára, vigaszra vagy éppen ámulatra vágynak.

Megjelenés dátuma: február 19.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Marta Breen, Jenny Jordahl: Nagyszerű nők – A feminizmus rövid története

Cser Kiadó, 3495 Ft

Nem kisebb dologra vállalkozik a könyv, mint hogy röviden és képregényes formában mutassa be az egyenjogúságért folytatott mintegy 150 éves küzdelem történetét, a női választójogért vívott harctól egészen a #metoo-mozgalomig. A két szerző könyve humorral átszőtt és végtelenül inspiráló.

Megjelenés dátuma: február 20.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Andrea Owen: Hogyan ne érezd magad sz*rul

Magnólia, 3280 Ft

Nőknek szóló, szókimondó és lényegre törő kiadvány Andrea Owen könyve, ami nagyszerű segítség az önfejlesztéshez. Megmutatja a legelterjedtebb és legrombolóbb viselkedési formákat, amelyekkel mi nők általában hátráltatjuk magunkat az életben, majd megtudhatjuk, mi áll a háttérben és azt is, hogyan billenhetnénk ki a jól megszokott állapotokból.

Megjelenés dátuma: február 19.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Jörg Baberowski: Az erőszak terei

Európa Könyvkiadó, 4599 Ft

„A macska karmol, a kutya ugat, az ember öl.” – áll a könyv hátoldalán az idézet, ami jól példázza azt, hogy az emberek, amióta világ a világ, mindig is lehetségesnek tartották, hogy öljenek. A történelem is azt mutatja, hogy az erőszak mindig és mindenhol jelen volt az életünkben. De miért van ez így? Mi mozgatja az embereket, amikor ilyen tettekre szánják el magukat? Olvasás közben kiderül.

Megjelenés dátuma: február 14.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

J. K. Rowling: Legendás állatok: Grindelwald bűntettei – Az eredeti forgatókönyv

Animus Könyvek, 3590 Ft

J. K. Rowling második eredeti forgatókönyve meglepő adalékokkal szolgál a Harry Potter-történetekhez, amelyek valószínűleg minden rajongó arcára mosolyt csalnak majd. Olvasóként ismét találkozhattok Göthe Salmanderrel, akinek a társaságában újabb lebilincselő kalandban lehet részetek.

Megjelenés dátuma: február 13.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Kay Maguire: Kiskertek kiskönyve

Central Könyvek, 3290 Ft

Egyszerű ötletek erkélyre, ablakpárkányra és egyéb kültéri helyekre – szól a könyv alcíme, amellyel el is árultuk, hogy kiknek ajánljuk a kiadványt. A kis helyen való kertészkedés számos előnnyel jár, odafigyeléssel és megfelelő gondozással akár a város közepén is lehet részetek egy friss és illatos zöld kert élményében.

Megjelenés dátuma: február 7.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára

Teknős Könyvek, 2490 Ft

A gyerekeknek is hoztunk egy aranyos könyvújdonságot, amelyből a kicsik megtudhatják majd például, hogy hogyan készül a csokitojás. Lépjetek be velük együtt Nyuszi úr csokoládégyárába és ismerjétek meg az ott dolgozók történetét!

Megjelenés dátuma: február 7.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

David Attenborough: Egy ifjú természettudós történetei – Állatkerti gyűjtőutak

Park Kiadó, 4950 Ft

A könyv három utazás történetét öleli fel, olyan korábbi világ körüli utak élményeit, amelyeken az 50-es években Attenborough különleges állatokat gyűjtött a Londoni Állatkert számára. A természettudós helybeli őslakosokkal együtt kutatott Guyanában, Indonéziában és Paraguayban. A viszontagságos utakat és az emlékezetes kalandokat a természet szerelmese idézi fel életrajzi visszaemlékezésében.

Megjelenés dátuma: február 14.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Grecsó Krisztián: Vera

Magvető Könyvkiadó, 3699 Ft

Grecsó Krisztián új regénye családi titkokról szól, arról, hogy azokat felfedni nemcsak bátorság, de tudás kérdése is. Főhőse Vera, akinek a mindennapjaiba nyerhettek betekintést és aki a történet során felismeri, hogy vannak olyan helyzetek, amikor felnőttként kell viselkedni, akkor is, ha valójában még nem nőttünk fel igazán.

Megjelenés dátuma: március 1.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Vámos Miklós: Az isten szerelmére

Athenaeum Kiadó, 3999 Ft

Vámos Miklós könyvében azokat az ikonikus portrékat adja közre, amelyek korábban a Hogy volt című kötetben is megjelentek már, olyan személyekről, mint Örkény, Déry, Kodály, Mészöly vagy Mándy Iván, akinek kedvenc mondata egyben a könyv címe is. Továbbá olyan szövegek is szerepelnek benne, amelyek most először látnak napvilágot és olyan legendás szerzőkről szólnak, mint Faludy György, Szabó Magda vagy éppen Janikovszky Éva.

Megjelenés dátuma: április 9.

A könyvet itt rendelhetitek meg. 

Czank Lívia: A függöny mögött – A balett titkos világa

Jaffa Kiadó, 3490 Ft

A balett varázslatos világa szinte mindenkit elvarázsol. Lenyűgöz minket a táncosok a hajlékonysága, tökéletes testtartása, ügyessége, a kiváló koreográfiák és a csodálatos jelmezek is… A szerző könyvében megkísérelte a lehető legközelebb hozni hozzánk a klasszikus táncműfajt, olyan közel, amilyen közel az igazi rajongóknak sincs lehetősége megismerni az opera színpadát és világát.

Megjelenés dátuma: február 28.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Emily M. Danforth: Cameron Post rossz nevelése

Athenaeum Kiadó, 3999 Ft

Felejthetetlen mű Emily M. Danforth regénye, amely önmagunk felfedezéséről szól és arról, hogyan találjuk meg a bátorságot ahhoz, hogy a saját szabályaink szerint éljünk. Cameron Post egy tizenéves lány, akinek a szülei váratlanul meghalnak egy autóbalesetben. A fiatal első reakciója nem a sokk és a fájdalom, hanem a megkönnyebbülés. Hogy miért? Mert rájön, hogy édesanyja és édesapja így sosem fogja megtudni azt, hogy pár órával korábban a legjobb barátnőjével csókolózott. Cameron élete gyökeresen megváltozik ezután…

Megjelenés dátuma: február 5.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Cecelia Ahern: Üvöltés – Harminc nő. Harminc történet.

Athenaeum Kiadó, 3999 Ft

Az Utóirat: Szeretlek című világhírű regény szerzője újabb könyvvel jelentkezik. Ezúttal harminc különleges történetet ismerhetünk meg, méghozzá harminc olyan nőét, akivel a bármelyikünk azonosulni tudna. Dilemmák, vágyak és törekvések jelennek meg előttünk, ismerős élethelyzetek és meghökkentő vagy éppen vicces végkifejletek. Gondolatébresztő írások ezek, amelyek középpontjában a házasság, a gyereknevelés, a karrier és a hétköznapi problémák állnak. A könyv nagyszerű és egyben őszinte képet mutat arról, hogy milyen nőnek lenni a mai világban.

Megjelenés dátuma: március 5.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Seth Stephens Davidowitz: Mindenki hazudik – Az vagy, amire klikkelsz

Athenaeum Kiadó, 3999 Ft

A Harwardon végzett közgazdász szerint amit az emberekről gondolunk, az nagy részben tévedés. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert az emberek hazudnak. A barátaiknak, az orvosuknak, a szeretőjüknek és legfőképpen önmaguknak. Az internet korában azonban már nemcsak arra alapozunk, amit embertársaink elmondanak nekünk. Sok adat van rólunk a világhálón, amiből aztán könnyen megtudhatjuk, milyenek is valójában az emberek. Elgondolkodtató könyv, amelyből szinte mindent megtudhatunk az emberi természetről.

Megjelenés dátuma: március 27.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: Getty Images

Borítóképek: a kiadók oldalairól