Kapcsolj ki! Dokumentumfilm-fesztiválon, gasztrohétvégén vagy a kínai holdújévet ünnepelve

A tél közepén járunk, de nincs ok a szomorkodásra, hiszen jobbnál jobb programokkal színesíthetjük a szürke napokat. Hogy mit ajánlunk? Filmfesztivált, városi sétát, balatoni gasztroeseményt és még két izgalmas kikapcsolódási lehetőséget.

5. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

A világ számos országából érkeznek különleges és fesztiváldíjas alkotások a filmnapokra, amely idén a meztelen valóság tematika köré szerveződik. Ha érdeklődtök a dokumentumfilmek, vagy úgy általában a filmek és filmfesztiválok iránt, akkor ne hagyjátok ki az eseményt, izgalmas alkotásokat nézhettek majd végig.

A részletes programot itt találhatjátok meg.

Időpont: január 28 – február 3.

Helyszín: Cinema City Aréna – 1087 Budapest, Kerepesi út 9.

Reggeli a piacon ínyenc falatokkal

A szombati piacon egy igazán ínyenc és kiadós reggelivel vagy éppen tízóraival várnak minden látogatót a szervezők. A menü grillkolbász lesz, méghozzá csabai kolbászból, amelyhez puha zsemlét és mustárt kínálnak majd. Ha szeretnétek egy kicsit feldobni január utolsó hétvégéjét, akkor látogassatok el piacozni és egyben falatozni a Rómaira!

Az eseményhez itt tudtok csatlakozni.

Időpont: Január 26. 08.00-13.00

Helyszín: Római parti Piac – 1031 Budapest, Nánási út 47-49.

A rejtélyes art deco – Városi séta az Imagine Budapesttel

A 2,5 órás sétán betekintést nyerhettek abba, hogy hogyan született meg az art deco, ma mit látunk belőle, amikor a főváros utcáin sétálunk, de azt is megtudhatjátok, hogy milyen változásokat idézett elő hazánkban az eredetileg ZigZag stílusként emlegetett irányzat. Ha szerettétek a Poirot tévésorozatban vagy a Nagy Gatsby-ben felbukkanó art deco stílusjegyeket, akkor ott a helyetek a sétán.

A sétáról itt olvashattok bővebben.

Időpont: január 26. 10.30

A találkozó helyszíne: 1054 Budapest, Szabadság tér 5.

Gasztrohegy hétvégék Badacsonyban – Nagyvadak a hegyről

A Gasztrohegy egy 7 alkalmas esemény, pontosabban tematikus gasztrohétvége, amelyen Badacsony egy olyan arcát ismerhetitek meg, amit csak ebben a téli nyugalomban lehet felfedezni. A finom borokhoz különleges ételeket kínálnak a vendéglátók, a cél pedig az, hogy az odalátogatók kívül-belül megismerjék Badacsonyt. Több helyszínen többféle fogást is megkóstolhattok, miközben észre sem veszitek majd, hogy felértetek a hegycsúcsra. Gyalog vagy busszal, a lényeg, hogy az előételtől a desszertig mindent megízleljetek. Ezen a hétvégén vad falatok várnak rátok.

A programról itt tudhattok meg még többet.

Időpont: Január 25 – 26 – 27.

Helyszín: Badacsony – több helyszínen

Kínai újév kulturális- és gasztronómiai esemény

Ha méltó módon szeretnétek megünnepelni a kínai holdújévet, akkor nem hagyhatjátok ki a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából megszervezett kínai kulturális- és gasztronómiai eseményt. Ünnepi programok, panda-show, tea-szertartás, kungfu, hagyományos hangszerek és ruhák bemutatása, kalligráfia és festészet is vár majd rátok ezen a hétvégén. A kultúra mellett a gasztronómia is nagy szerepet kap, a street food standokon hat kínai étterem is felvonultatja majd autentikus ételeit.

Az eseményről bővebben itt tájékozódhattok.

Időpont: Január 25-27.

Helyszín: Millenáris Park B Pavilon – 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: Getty Images

Képek: az események oldalairól