Kapcsolj ki! Metrósétán, futófesztiválon, bolhapiacon vagy koncerten

Idén is kincsekre bukkanhattok a Szimplabolhán, részt vehettek futómaratonon vagy metrósétán, ha kulturális programhoz lenne kedvetek, akkor pedig vár a Hadik Brunch! Ti melyiket választjátok?

Hadik Brunch Jakab Julival és Reisz Gáborral

Az év első Hadik Brunchán Jakab Julival és Reisz Gáborral találkozhattok, akik felidézik a VAN című játékfilmet, amelyben közösen játszhattak. De beszélgetnek majd a Rossz versekről, szó lesz a Napszálltáról és az alkotókat a személyes határokról, az írásról és a generációs ügyekről faggatja a sorozat szerkesztője, Ott Anna. Részletek az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: január 12. 11:00 

Helyszín: Hadik, 1111, Budapest, Bartók Béla út 36.

Harmadik Szimplabolha a Szimpla Kertben

Ha imádtok régi kincseket begyűjteni, akkor január 12-én nektek is ott a helyetek a harmadik Szimplabolhán, ami a hangulatos Szimpla Kert saját bolhapiaca. A régi csecsebecsék közt találhattok majd mesekönyveket, kerámiákat, szőnyegeket és díszes teáskészleteket is.

Időpont: január 12. 11:00

Helyszín: Szimpla Kert, 1075, Budapest, Kazinczy utca 14.

1, 2, 3, 4 – A nagy metróséta

Ha szeretnétek egy kicsit jobban megismerni azoknak a közlekedési eszközöknek a múltját és a történetét, amelyeket nap mint nap használtok, akkor csatlakozzatok a Hosszúlépés. Járunk? nagyszerű programjához! A különleges séta alkalmával elmesélik a metrók építésének történetét, és azt is megtudhatjátok, hogy miért épp Budapesten épült a kontinens első földalatti vasútja. Izgalmas kikapcsolódásnak ígérkezik! Jelentkezni ITT tudtok a sétára!

Időpont: január 13. 10:00

Helyszín: Hősök tere, a Szépművészeti Múzeum előtt

4. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Ha számotokra még a hideg sem jelent akadályt, hogy a kedvenc sportotoknak hódoljatok, akkor mindenképpen induljatok idén a Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon! Az útvonal a Hungexpo környékén halad, futnotok kell majd aszfalton, betonon, de az sem kizárt, hogy jeges útviszonyokkal kerültök szembe. A jó hír, hogy idén sokkal több távon rajthoz állhattok, mint korábban! Futócipőt fel!

Még több információt az esemény Facebook-oldalán találtok!

Időpont: január 13. 09:00

Helyszín: Hungexpo, 1101, Budapest, Albertirsai út 10.

Jethro Tull a Kongresszusi Központban

Az ötven éve alakult zenekar alapítója, fuvolása és énekese, Ian Anderson az évforduló alkalmából újra turnéra indul, hogy az elmúlt fél évszázad legnagyobb slágereinek előadásával megemlékezzen minden idők egyik legnagyobb hatású csapatáról. Az egyik állomás Magyarország lesz!

További részletek a koncertről ITT!

Időpont: január 19. 19:00

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, 1123, Budapest, Jagelló út 1-3.

Összeállította: D. E.

Fotók: az események oldalairól