Kapcsolj ki! A Mikulással, orgonaesten vagy egy rendhagyó jótékonysági koncerten

Advent második hétvégéjére is izgalmas programokkal készültünk, így biztosan nem fogtok unatkozni. Komolyzenei koncertre, jótékonysági akcióra vagy éppen a Mikulással való találkozásra invitálunk benneteket. Mutatjuk a részleteket.

Bach eredetiben – Orgonakoncert a Hold utcai templomban

Nem mindennapi koncertnek lehettek részesei, ha ellátogattok a Hold utcai református templomba. Itt található ugyanis Budapest első olyan orgonája, amely a Johann Sebastian Bach által használt hangszerek hangzását kelti életre, továbbá megidézi a 18. század orgonáit is. Minden művész keze alatt másképp szólal meg a különleges eszköz, amit most akár ti is megtapasztalhattok. Decemberben még két alkalommal rendeznek koncertet a templomban, 7-én a Junior Príma díjas Szabó Balázs, 14-én pedig az idősebb generációt képviselő, Szathmáry Zsigmond orgonaművész, zeneszerző lép majd fel. Felemelő élmény lesz!

A koncertekről bővebben itt olvashattok!

Helyszín: Hold utcai református templom – 1054 Budapest, Hold u. 18-20.

Időpont: December 7. és 14. 18.00

Come Underground! – Utcazene az utcán élőkért

Ismert zenészek koncerteznek a hajléktalanokért december 10-én, az Emberi Jogok Világnapján. A rendhagyó eseményt az Amnesty International Magyarország szervezi, azzal a céllal, hogy a hazánkban ismert zenészek dalaikkal álljanak a rászorulók és segítőik mellé. A jelképes koncertjeggyel akárki támogathatja az Utcáról Lakásba Egyesületet és a Város Mindenkié csoportot. A programon többek között olyan előadókkal találkozhattok, mint Másik János, Bujdosó János, Menyhárt Jenő, Kollár-Klemecz László, Lovasi András, Leskovics Gábor, Likó Marcell és még sokan mások.

Az eseményről bővebben itt tájékozódhattok!

Helyszín: Széll Kálmán téri metrókijárat – 1024 Budapest

Időpont: December 10.

Egy órányi jótékony figyelem

Egy másik különleges eseményen is részt vehettek december 10-én, amelynek nem más a célja, mint hogy értő figyelmet adjon azoknak, akiknek erre szükségük van. A rendezvény hangsúlyozza, hogy mennyire fontos megállni egy pillanatra, kiszállni abból a bizonyos mókuskerékből és úgy igazán odafigyelni másokra, de önmagunkra is. Egy jó kávé mellett most akárki megkaphatja ezt a figyelmet, méghozzá egy teljes órán keresztül. Coachok, pszichológusok és mentálhigiénés szakemberek gondoskodnak majd arról, hogy kiemelt figyelmet és segítséget kapjatok, ha problémátok lenne, de akkor is, ha csak szeretnétek beszélgetni egy jót.

Az eseményről bővebben itt olvashattok!

Helyszín: Ypsilon Café – 1143 Budapest, Stefánia út 1.

Időpont: December 10.

Mikulásfutás Siófokon

Negyedik alkalommal rendezi meg a Balatuning Egyesület a Balaton fővárosában az immár hagyományosnak mondható családi eseményt, a Mikulásfutást. A jó hangulatú és sportos délelőtt a 4 kilométeres táv teljesítése köré szerveződik, amit kicsik és nagyok egyaránt teljesíthetnek. Ha a futás nem megy, vigyetek magatokkal görkorit, rollert vagy kerékpárt! A program közös bemelegítéssel kezdődik, a startnál pedig motoros Mikulások segédkeznek majd. Lesz még zenés animáció, tombolasorsolás és meglepetés is az indulóknak, akiket ezúttal is jelmezben várnak a szervezők.

Az eseményről bővebben itt olvashattok!

Helyszín: Víztorony – 8600 Siófok, Fő tér 11.

Időpont: December 8. 9.00

Mikulásjáratok várják a legkisebbeket a Mátrában és a Bükkben

A Mikulás ezen a hétvégén a Mátrában és a Bükkben is meglepetésekkel várja majd a gyerekeket, akik nem mással, mint Rudolffal és a Krampusszal utazhatnak a kisvonatokon. Ezt követően a Mikulással is találkozhatnak, de részt vehetnek egy interaktív mesejátékban, készíthetnek közös fotót a „nagyszakállúval”, sőt fel is szállhatnak a Mikulás hajtányára. Minden helyszínen más és más program várja az érdeklődőket. A járatokra regisztráció szükséges.

A különféle útvonalakról és programokról itt tudhattok meg még többet!

Tervezett időpontok és helyszínek:

December 8-9. – Mátravasút (Gyöngyös-Mátrafüred), Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

December 7-8. Szilvásvárad Állami Erdei Vasút

 

Összeállította: L. J.

Képek: az események oldalairól és sajtóanyagokból