Új természetfilm-sorozattal jelentkezik az angol természettudós, David Attenborough

David Attenborough, az ismeretterjesztő televíziós műsorok úttörő alakja még 92 évesen is nagyon aktív. Az elkötelezett környezetvédő legújabb munkája, A bolygónk című dokumentumfilm-sorozat 2019 áprilisától lesz látható a Netflixen.

A bolygónk olyan látványos utazásra invitálja a nézőket, mely természeti világunk szépségét és törékenységét mutatja be. Napjainkban mi jelentjük a legnagyobb veszélyt otthonaink egészségére, de még mindig van időnk arra, hogy szembenézzünk  az általunk létrehozott kihívásokkal, ha most cselekszünk” – mondta Attenborough. A The Guardian cikkéből az is kiderült, hogy a sorozat alkotói Alastair Fothergill és Keith Scholey, akik dolgoztak már együtt a híres természettudóssal, méghozzá a korábbi BBC-s projektek, például a Bolygónk, a Föld, és a Kék bolygó című sorozatokban.

Colin Butfield, a projekt vezető producere így nyilatkozott: „Sosem láttam még olyan természettörténeti sorozatot, ami összefogja azokat a dolgokat, amiket eddig nem ismertünk, és amelyekhez minden epizódban nagyszerű elbeszélések kapcsolódnak. Nem akar megmagyarázni, sokkal inkább szórakoztat, aminek köszönhetően a végén mindannyian a tudatába kerülünk az éghajlatváltozás, a túlhalászás és az erdőirtás veszélyeinek.”

A Földünk megannyi csodáját bemutató sorozat már az előzetes alapján is káprázatos. Nézzétek meg ti is!

Szöveg: L. J.

Nyitókép: Pinterest