Naomi Watts lesz a Trónok harca előzménysorozatának főszereplője + 5 film, amiben imádtuk a színésznőt

Tegnap robbant a hír, hogy a hollywoodi sztárt kérték fel a Trónok harca előzménysorozatának főszerepére. A történet több ezer évvel a Trónok harca első szezonja előtt játszódik majd. A karakteréről annyit lehet tudni, hogy „sötét titkokat rejtegető, karizmatikus nemesasszony”. A spin-off bemutatását 2020-ra tervezik a készítők. Mi már alig várjuk, addig is összegyűjtöttünk öt emlékezetes alakítást a csodás színésznőtől!

Mulholland Drive – A sötétség útja (2001)

A 2001-ben bemutatott thriller eredetileg tévésorozatnak indult, de a rendező, David Lynch korábbi alkotása, a Twin Peaks annyira sikeresnek bizonyult, hogy megkapta a lehetőséget arra, hogy ebből a sztoriból nagyjátékfilmet készítsen. Az alkotás 2002-ben elhozta a legjobb külföldi filmnek járó César-díjat, és Lynch átvehette  érte a legjobb rendezőnek járó Arany Pálma díjat is. A történetben Naomi Watts egy színésznőt alakít, aki összebarátkozik egy korábban a Mulholland Drive-on balesetet szenvedett nővel. A kettejük között szövődött barátsággal egy nagyon rejtélyes kaland is elkezdődik…

21 gramm (2003)

Az idősíkokban oda-vissza ugráló film az egyik kedvenc Naomi Watts-mozink. A színésznő olyannyira jól hozta az elkeseredett anya szerepét a filmben, hogy 2003-ban a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjra is jelölték. A drámában egyébként még olyan hírességek is feltűnnek, mint Sean Penn és Benicio del Toro. Utóbbit a filmbéli alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték.

King Kong (2005)

2005-ben készítették el az 1933-as kasszasiker remake-jét. Az alaposan kidolgozott és látványos filmet nagyon jól fogadta a közönség, ezt a megnyert három Oscar-díj és a BAFTA-díj is bizonyítja. A filmben Naomi Watts a munkát kereső varieté színésznőt, Ann Darrowt játssza. Watts nagyon örült a lehetőségnek, hogy a rendezővel, Peter Jacksonnal dolgozhat együtt: „Amikor találkoztunk, nem volt forgatókönyv – de nagyszerűnek tartom a munkásságát, és még annak elolvasása előtt igent mondtam.” Watts felkészülése alatt találkozott Fay Wray-jel is, aki az eredeti, 1933-ban bemutatott filmben alakította Annt.

A lehetetlen (2012)

Az igaz történetet bemutató katasztrófafilm a 2004-es Indiai-óceáni szökőár túlélőiről, María Belónról és családjáról szól. A kritikusok a film kapcsán elsősorban Naomi Watts teljesítményét emelték ki, aki ebben az alkotásban is édesanyát játszik. A színésznőt a legjobb női főszereplőnek járó Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték a bátor és végtelenül erős női karakter megformálásáért.

Diana (2013)

És, ha már az erős női karakterekről van szó, úgy tűnik, hogy Naomi Wattsban a hollywoodi rendezők többször is meglátták a harcias asszonyt. A Diana életének utolsó két évét feldolgozó önéletrajzi filmben Watts remekül kelti életre a mozivásznon a walesi hercegnét.

Szöveg: D. E.
Fotó: IMDb