7 nagyszerű sorozat, amit kár lenne kihagyni idén ősszel

Ne essetek pánikba, ha épp nem találtok kedvetekre való filmet az esti kikapcsolódáshoz! Az őszi hónapokban is jó pár izgalmas sorozat indul, sőt régebbi történetek is folytatódnak. Íme az általunk legjobban várt szériák!

Homecoming (november 2.)

Nagyon várjuk a novembert, ugyanis ekkor láthatjuk életünkben először sorozatban a csodálatos Julia Robertset. Sam Esmail pszichológiai thrillerében Roberts egy hazatérő katonák visszailleszkedését segítő szervezet egykori munkatársát alakítja, aki négy évvel a felmondása után magyarázatot akar adni arra, hogy pontosan miért is hagyta ott a pozícióját. Kiderül, hogy a háttérben valami óriási titok lappang…

Chilling Adventures of Sabrina (2018. október 26.)

Halloween előtt néhány nappal debütál a legújabb tinisorozat, amelynek központi figurája Sabrina, aki félig halandó, félig pedig boszorkány. A természetfeletti képességekkel megáldott tinédzsert Kiernan Shipka alakítja, aki korábban a Mad Men című filmben is feltűnt. Arra már most érdemes felkészülni, hogy ezek az epizódok nem az apró csínytevésekről fognak szólni: állítólag a sorozat fő forrása a Rosemary gyermeke és Az ördögűző című filmek voltak… Ez azért elég sokat elmond a sztori hangulatáról. Azoknak, akik kedvelik az ijesztő dolgokat, és különös vonzalmat éreznek a kamaszos alkotások iránt, kihagyhatatlan.

Maniac (szeptember 21.)

A norvég alapokra építkező sorozat első részeit már talán láttátok is, ugyanis az Emma Stone és Jonah Hill színészekkel forgatott epizódokból az első szeptember 21-én debütált. A meglehetősen furcsa világot bemutató remake-ben egy pszichiátriai kísérlet alanyai egymásra találnak, és alászállnak a tudattalanjukból megnyíló párhuzamos világokba. Ha szeretitek a misztikus ugyanakkor furcsa sorozatokat, akkor ezt semmiképpen se hagyjátok ki! Az összes részt Cary Joji Fukunaga rendezte, aki a True Detective első évadáért is felel.

The Romanoffs (október 12.)

Matthew Weiner, a Reklámőrültek díjnyertes alkotójának legújabb sorozata olyan színészgárdát sorakoztat fel, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. A Romanovok című antológiasorozatban egy-egy epizód erejéig feltűnik majd többek között Isabelle Huppert, Diane Lane, Aaron Eckhart, Emily Rudd, Adele Anderson, Annet Mahendru vagy éppen Louise Bourgoin. A nyolc történetben megjelenő karakterekben egy közös dolog van: elmondásuk szerint mindannyian az egykori orosz uralkodócsalád, az 1613-1917 között hatalmon levő Romanov-ház leszármazottai. Az előzetes alapján pompásnak ígérkezik az alkotás.

Kártyavár (november 2.)

Az amerikai politikai sorozat első részét 2013-ban mutatták be, és már alig várjuk a történet novemberi fináléját! A zaklatási botrányok miatt Kevin Spacey helyét a történetben Robin Wright veszi át, aki mellett Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott és Boris McGiver is feltűnik majd. A sorozatot korábban 53 Emmy- és három Arany Glóbusz-díjra is jelölték. Érdemes lesz a záró évadot is követni, hiszen egy nagyon erős női karaktert ismerhetünk meg benne.

The Good Place (szeptember 27.)

Az esti lazításokhoz jól fog jönni Michael Shurban vicces, túlvilági sorozata, ami a mennyországban, vagyis a Jó Helyen játszódik. Nem kell magyarázni: ide kerülnek az életükben példásan viselkedő emberek haláluk után, a Rossz Helyre pedig a sok bűnt elkövetettek. A főszereplő, Eleanor Shellstrop, akit Kristen Bell játszik, egész életében önző és kibírhatatlan volt, tévedésből mégis valahogy a jók közé kerül. Miután erre rájön, a lány mindent elkövet azért, hogy itt maradhasson, és igyekszik jó benyomást tenni a hely irányítójára, a halhatatlan Michaelre (Ted Danson).

Aranyélet (október 14.)

Méltán nevezhetjük az Aranyéletet az egyik legjobb magyar sorozatnak, ami nem mellesleg már 17 európai országban nézhető, sőt, augusztus eleje óta Amerikában is. A záróévadban a Miklósi család végre a régóta áhított aranyéletet éli, de nincs gazdagság konfliktus nélkül – borzalmas leszámolásokra és meghökkentő fordulatokra készülhettek. Bizarr képet fest a világ működéséről, és elgondolkodtat – mi pont ezért szeretjük.

Szöveg: D. E.

Nyitókép: IMDb