4 sorozatelőzetes, amitől azonnal kedvünk támad tévézni

Az utóbbi hetekben jobbnál jobb sorozatok előzetesei és teasertrailerei jelentek meg az interneten, és kiderült néhány premierdátum is. Azért, hogy meglegyenek egy helyen, négy izgalmas alkotás kedvcsinálóját gyűjtöttük kis csokorba.

A szolgálólány meséje – 2. évad

Az Egyesült Államok romjain totalitárius állam épült, amelyben a nőknek nincs joga. A még megtermékenyülésre képesek egyetlen feladata az utódnemzés, szolgálóként dolgoznak az uralkodó osztály tagjainál. A Margaret Atwood kultikus disztópia-regényéből készült sorozat első évada minket teljesen levett a lábunkról, ezért már tűkön ülve várjuk a másodikat. Bár az új évad elrugaszkodik a sorozat alapjául szolgáló könyv történetétől, társadalomkritikából most sem lesz hiány. Az új részek április 25-én érkeznek a Hulu oldalára.

Westworld – 2. évad

2016 abszolút sorozatszenzációjává vált az HBO által készített Westworld, ami a sci-fi, a western és az akciófilm elemeit ötvözi. Zseniálisan világít rá a mesterséges intelligencia kérdésére, és olyan határokat feszeget, amelyekkel hamarosan talán a való életben is számolnunk kell. A történet egyébként Michael Crichton kultikus fantasztikus filmjének, a Feltámad a vadnyugatnak az újragondolása. A tíz részből álló első évad egy vadnyugati kalandparkban játszódik, ahol a látogatók a legsötétebb vágyaikat is kiélhetik az ott „élő” androidokon. A második évadban a robotok fellázadnak, és Dolores vezetésével átveszik az irányítást. A sorozat új részeit április 22-től láthatjuk.

Lost in Space – 1. évad

Az űrhajózás világnapján nem hagyhattuk ki az április 13-tól a Netflixen elérhető távoli jövőben játszódó történetet sem. Az 1965-68 között futott Lost in Space című széria jogait felvásárolva a rendezők újragondolták a történetet. Persze a főszereplők ugyanazok: a Robinson család tagjai, akik űrhajójukkal elhagyják a Földet, de eltévednek és elvesznek az űrben.

Aranyélet – 3. és egyben befejező évad

Alig bírjuk kivárni, hogy végre viszontláthassuk a tükröt tartó Miklósi család kalandjait, de ez a várakozás félig keserédes, mivel az ősszel megjelenő harmadik évad egyben az utolsó is. Az új részek kis kihagyással veszik fel a történet fonalát, a család a Dunakanyarhoz költözött. Egy idilli kis faluban élnek, ahol Janka versenybe száll a polgármesteri címért, Attila pedig régi-új barátjával, a milliárdos Gáll Ferivel egy óriási beruházást készül nyélbe ütni. Úgy tűnik, hogy a gyerekek is megtalálták a helyüket, míg Márk saját vállalkozásba kezd, Mira gőzerővel készül az egyetemre. A történet azonban mégsem ennyire egyszerű…

Szöveg: D. E., S. R.

Nyitókép: facebook.com/handmaidsonhulu