Kapcsolj ki! Író-olvasó találkozókon, utcafesztiválon, színházi napon vagy borfesztiválon

Nagyszerű kikapcsolódási lehetőségek várnak rátok az őszi szezonban is! Válogathattok a szüreti és bioételek köré szerveződő események, író-olvasó találkozók, művészeti, színházi és gyerekeknek szóló programok közül is. Mutatjuk!

Könyvtári Napok Schäffer Erzsébettel

Író-olvasó találkozókra invitálunk titeket, ahol találkozhattok kolléganőnkkel, Schäffer Erzsébettel. Íme az időpontok:

 • Október 1. 16.30 óra Pécs – Apáczai Csere János fiókkönyvtár
 • Október 2. 18 óra Felsőörs – Könyvtár
 • Október 3. 17 óra Kecel – Városi Könyvtár
 • Október 4.  15 óra Péteri – Könyvtár
 • Október 5. 15 óra Nyíregyháza – Bánki Donát Kollégium Társalgója
 • Október 7. 15 óra Csorna – Városi Könyvtár
 • Október 9. 18 óra Budapest – Óbuda Fő tér Szabó Ervin könyvtár – Beszélgetés 1. rész
 • Október 11. 18 óra Budapest – Óbuda Fő tér Szabó Ervin könyvtár – Beszélgetés 2. rész

„Egy korty derű” – Találkozások V. Kulcsár Ildikóval

V. Kulcsár Ildikó kolléganőnk is több találkozót tart ősszel. Az Egy korty derű című estjét az alábbi településeken élvezhetitek, ha egy tartalmas együttlétre, feltöltődésre és mosolyra vágytok:

 • Szeptember 27. 18 óra Szomor – Községi és Iskolai Könyvtár
 • Szeptember 28. 18 óra Tardos, Közösségi Ház és Községi Könyvtár
 • Október 1. 17 óra Bajna, Községi Könyvtár
 • Október 2. 17 óra Balatonfüred, Lipták Gábor Városi Könyvtár
 • Október 3. 17 óra Baj, Községi Könyvtár
 • Október 4. 17 óra Gyömrő, Hankó István Művészeti Központ
 • Október 5. 17 óra Rácalmás, Művelődési Ház és Könyvtár
 • Október 6. 17 óra 30’ Tatabánya József Attila Megyei és Városi Könyvtár

ElevenŐsz Mexikó – utcafesztivál a Bartók Boulevardon

Az ingyenes ElevenŐsz, amit joggal nevezhetünk hangulatos utcafesztiválnak is, ezen a hétvégén várja a látogatókat a a főváros 11. kerületében. Az esemény több helyszínen, a Bartók Béla út galériáiban, éttermeiben, kávézóiban és üzleteiben zajlik majd. Idén igazi mexikói fiesta hangulatra számíthattok, részt vehettek kiállításokon, workshopokon, de láthattok tüzes előadásokat, koncerteket, és megkóstolhattok számos ételkülönlegességet is. A rendezvényen Frida Kahlo szellemiségét is megidézik a szervezők, kapcsolódva a november 4-ig látható mexikói festőnő kiállításához. Izgalmas kavalkádnak ígérkezik! Még több információt és a részletes programkínálatot megtaláljátok az utcafesztivál Facebook-esemény oldalán.

Időpont: Szeptember 14-16.

Helyszín: Bartók Béla Boulevard, 1115 Budapest, Bartók Béla út 33.

Centrál Nap a Centrál Színház 10 éves jubileumának alkalmából

Nem is ünnepelhetné jobban kerek évfordulóját a budapesti Centrál Színház, mint egy hamisítatlan színházi nappal. Szeptember 16-án három helyszínen is zajlanak majd az események, ahol találkozhattok többek között kedvenc színészeitekkel, beleshettek a kulisszák mögé, megnézhetitek a színészekből álló zenekar koncertjét Bereczki Zoltánnal, de lesznek kiállítások és interaktív improvizációs játékok is. Érdemes lesz ellátogatni a Révay utcába ezen a hétvégén! Az eseményhez itt tudtok csatlakozni.

Időpont: Szeptember 16.

Helyszín: 1065 Budapest, Révay utca

Őszi Szamóca Kiskertész programok a Füvészkertben

Gyerekeknek szóló őszi kertészkedős programmal készül a fővárosi Füvészkert szeptemberben és októberben is. A játékos esemény célja megszerettetni a kicsikkel a természetet, megismertetni a növényeket és a környezetet, továbbá arra sarkallni őket, hogy óvják, védjék, zöldítsék azt. Az első alkalommal a szőlő és a szüret áll majd a középpontban, a második, már tizedik havi klubban a kert terméseiből főzhetnek levest a gyerkőcök, a harmadik és egyben utolsó találkozó során pedig egy autentikus tökfaragás és tökház készítés vár majd a kicsikre. A programról bővebben a Szamóca Kiskertész – Tanoda oldalán olvashattok.

Időpont: Szeptember 22., Október 13., Október 27.

Helyszín: Szamóca Kiskertész Tanoda, Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.

XVI. Bioétel- és Borfesztivál Hajdúszoboszlón

Magyarország egyik különleges gasztronómiai eseményét a hétvégén rendezik meg. A hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényen a helyben és bio alapanyagokból készült ételkülönlegességeké, valamint a kiváló magyar boroké lesz a főszerep. A látogatókat finom kóstolók, népzenei és néptánc bemutatók és a bio életformát népszerűsítő kísérőprogramok várják. A fergeteges esti hangulatot olyan hazai zenekarok biztosítják majd, mint a The Bits, a magyar Beatles emlékzenekar, az őrült ír dallamokat életre keltő Firkin és a hazai alternatív vonalat erősítő Magashegyi Underground. Még több információt találtok az eseményről Hajdúszoboszló weboldalán.

Időpont: Szeptember 14-16.

Helyszín: 4200 Hajdúszoboszló, Szent István park

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál Gyöngyösön

A bor és a kultúra kapcsolódik össze a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál rendezvényén. Ha ellátogattok Gyöngyösre, megkóstolhatjátok a Mátra borvidékének illatos és könnyed nedűit, bejárhatjátok a kézműves kirakodóvásárt, részesei lehettek egy gulyásfőző versenynek és a szüreti felvonulásnak, de számos szórakoztató műsort is láthattok. A szabadtéri színpadon nemcsak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is készülnek programokkal a szervezők. Koncertet ad majd a Honeybeast, Geszti Péter és a New Level Empire is. Még több információ  a szüreti napokról a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület oldalán!

Időpont: Szeptember 14-16.

Helyszín: 3200 Gyöngyös, Fő tér

 

Összeállította: L. J.

Képek: ez események Facebook-oldalairól, hajduszoboszlo.hu, gyongyos-matra.hu, Thinkstock