Nem is lehetne jobb időszakot választani az ősznél ahhoz, hogy bekuckózzunk és a kezünkbe vegyünk egy jó könyvet. Mi már megtaláltuk és felvettük az olvasnivalók listájára a legújabb kedvenceinket, válogassatok ti is összeállításunkból!

Yuval Noah Harari: 21 lecke a 21. századra

Animus Kiadó, 4490 Ft

Harari korábbi könyvei, a Sapiens és a Homo Deus sikerei után a részünkről hatalmas az érdeklődés a 21 lecke a 21. század című könyv iránt. A jövő hónapban megjelenő olvasmány fontos kérdésekre keresi a választ. Vajon értjük még azt a világot, amelyet alkottunk? Vajon átlátunk még azon a lényegtelen információhalmazon, amivel elárasztottuk az életünket? Tudjuk, hogy mire tanítsuk a gyerekeinket? A könyv válogatott leckék gyűjteményének készült, a szerző célja, hogy további gondolkodásra késztesse az olvasót. Harari művében a jelenre és az emberi társadalom közvetlen jövőjére koncentrál.

Várható megjelenés: Október 15.

A könyvet itt tudjátok előrendelni. 

Harry Potter, A Mágia története – Egy különleges kiállítás krónikája

Animus Kiadó, 9980 Ft

A kötet révén mind részesei lehetünk a csodának, ugyanis a téma szakértőinek közreműködésével végigkövethetjük a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában oktatott tantárgyak köré szerveződött kiállítást, de megismerhetjük azokat a népi hagyományokat és hiedelmeket is, amelyekre Harry Potter világa épül. A mágikus tárgyak és kézzel festett kódexek mellett megcsodálhatjátok J. K. Rowling eddig publikálatlan rajzait és kéziratait is. Ha szeretnétek belelátni a regények alkotásának folyamatába, akkor ez a kötet a könyvespolcotokra kívánkozik.

Várható megjelenés: Szeptember 24.

A könyvet itt tudjátok előrendelni.

J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük – Illusztrált kiadás

Animus Kiadó, 8980 Ft

Rowling még egyszer, sőt, örökké! Ha arra vágytok, hogy  felfedezhessétek a varázsvilág csodálatos lényeit, akkor ez könyv nektek való. Az illusztrációkkal gazdagon ellátott kiadásból megtudhatjátok többek között azt is, hogy milyen egy akromantula, hippogriff, orrontó furkász, parókás pörgencs vagy éppen egy tohonya turka. Mi nagyon várjuk!

Várható megjelenés: Szeptember 24.

A könyvet itt tudjátok előrendelni.

Stephen Greenblatt: Ádám és Éva tündöklése és bukása

Animus Kiadó, 4690 Ft

Az emberiség legnagyobb hatású meséje, Ádám és Éva története nemcsak a vallás alapköve, de szinte mindannyiunkhoz szól. A Pulitzer-díjas Stephen Greenblatt, a Harvard Egyetem professzora ezúttal az ő történetük nyomába ered. Az első emberpár elbeszélése egyszerre felszabadító és romboló, mégis fontos, hiszen elmeséli, kik vagyunk, honnan jövünk, miért szeretünk és miért szenvedünk.

A szeptember 5-én megjelent könyvet itt tudjátok megrendelni.

Kaszás György: A mi kutyánk hülye/Az én gazdáim hülyék

Animus Kiadó, 2590 Ft

Kaszás György és Zazi kutya pimaszul poénos eszmefuttatásait olvashatjátok a fenti kiadványokban, melyekben Elek Lívia illusztrációival találkozhattok. Mindazoknak ajánlott a két könyv, akiknek van, volt, vagy valaha lesz kutyája, de természetesen azoknak is, akik szeretnek másokat megmosolyogni.

Várható megjelenés: Szeptember 13.

A könyveket itt tudjátok előrendelni.

Paulo Coelho: Hippi

Athenaeum Kiadó, 3499 Ft

Paulo, a lázadó brazil ifjú Amszterdamban találkozik Karlával, a holland lánnyal, aki egyenesen kiszemeli magának a fiút arra, hogy közösen Nepálba utazzanak. Manapság ez talán már meglehetően merész húzásnak számítana, főleg, hogy egy olyan világban élünk, ahol mindent a fogyasztói igények irányítanak. Valaha mindezzel szembeszálltak a fiatalok (pontosabban egy csoportjuk, a hippik), és a családi normáktól elhatárolódva igyekeztek felépíteni saját kis világukat. Coelho regényéből, ami nagy részben a saját, élményekben gazdag élettörténetéből merít, kiderül, hogy egykor is ugyanúgy keresték az útjukat a fiatalok, mint ma, csak éppen más módszerekkel. Izgalmas zarándokútnak lehettek részesei a könyvet olvasva, ráadásul egy rendhagyó szerelmi történetet is megismerhettek.

Az augusztus 28-án megjelent könyvet itt tudjátok megrendelni.

Thomas Erikson: Idiótákkal körülvéve – Hogyan értsük meg azokat, akiket lehetetlen megérteni?

Central Könyvek

A figyelemfelkeltő cím önmagáért beszél. A szerzemény arra helyezi hangsúlyt, hogy megmutassa, mindenki más és más, és éppen ezért eltérően is viselkedik. Négy embertípust mutat be az író, a zöldet, a kéket, a pirosat és a sárgát, illetve ezek keverékeit, továbbá példákat olvashattok különböző viselkedésformákról és arról is, hogy hogyan lehet ezeket kezelni. Hasznos könyv, ami rávilágít arra, hogy nem is biztos, hogy mindenki annyira ostoba, mint elsőre gondoljuk.

Várható megjelenés: Október 18.

A könyv még nem előrendelhető.

Giles Andreae – Guy Parker-Rees: A táncoló zsiráf

Central Könyvek, 2490 Ft

Az évtizedek óta közkedvelt és szeretetre méltó zsiráf történetei a mai napig a sikerlisták élén állnak. Zsizsi, a nyakigláb állat a cselekmény szerint nem tud táncolni, ezért minden évben retteg a nagy Dzsungeltánctól. Aztán egy szép és holdfényes éjszakán rádöbben, hogy nem is annyira tehetségtelen, csak éppen meg kell találnia a saját ritmusát. Aranyos könyvecske, ami talán a táncon is túl mutat egy kicsit a kicsiknek és a nagyoknak is…

Várható megjelenés: Október 22.

A könyvet itt tudjátok előrendelni.

Katie Daynes: Nézd meg, milyenek a csillagok

Teknős Könyvek, 2600 Ft

Ha szeretnétek a gyerekeknek egy aranyos kihajtogathatós könyvvel kedveskedni, akkor Katie Daynes könyvét ajánljuk. A kicsiket szinte minden foglalkoztatja, főleg az, hogy mit látnak az égen, mik azok a csillagok, elmehetnek-e megnézni őket, és hogy pontosan mennyi égitest ragyogja be az eget. A könyv lapozgatásával választ kaphatnak ezekre a kérdésekre.

Az augusztus 27-én megjelent könyvet itt tudjátok megrendelni.

Pfliegel Dóra: Feleséged története

Athenaeum Kiadó, 3499 Ft

„Legyen benyomásod a világról. Még akkor is, ha ezek a dolgok messziről elkerülnek, hiszen az otthon – játszótér – óvoda bermudaháromszögében éled az életed – hívta fel a figyelmét az uptodate fontosságára nővére, Dorogi N, aki a kölköket már egyéves korukban bevágta a magánbölcsibe. Igaz, Dorogi N. szerint a világ működéséről az Éjjel-nappal Budapestből is mindent meg lehet tudni.” A Feleséged története egy olyan monológ, amit soha nem akarnátok végighallgatni a másiktól, és ha bennetek indulna el, akkor mindent megtennétek, hogy elcsendesítsétek magatokban. Pfliegel Dóra írása  egy öröknek hitt házasság szétbombázásáról, megcsalásról, szégyenről, bűnről és bűntudatról szól.

 A szeptember 7-én megjelenő könyvet itt tudjátok megrendelni. 

Szurovecz Kitti: A kisemmizett angyal

Athenaeum Kiadó, 3699 Ft

Szurovecz Kitti legújabb könyve az emberkereskedelem és prostitúció témakörét járja körül. Mia tizenhat éves és szegény családból származik, Panka hasonló korú, viszont egy jómódú budai vállalkozó lánya. A közös bennük, hogy mindketten az emberkereskedők kezére, és ezáltal egy nyolcadik kerületi garzonlakásra kerülnek. A rabságban szoros barátság szövődik kettejük között, egyikük arra tesz kísérletet, hogy megmentse a másikat, még mielőtt külföldre vinnék őket. Az izgalmas és megdöbbentő történet fikció, de megtörtént eseményeken alapul. A könyv több kérdésre is keresi a választ, érdemes lesz elmerülni benne.

Várható megjelenés: Szeptember 27.

A könyvet itt tudjátok előrendelni. 

Hannah Rothschild: Valószínűtlen szerelem

Park Kiadó, 3990 Ft

A könyvben a 31 éves Annie útját ismerhetjük meg. A nőnek nemrég bomlott fel a párkapcsolata, emiatt folyton rosszkedvű és már a munkájában sem leli örömét. Éppen egy régiségboltban nézelődik, amikor hirtelen észrevesz egy elkoszolódott festményt, amit aztán összespórolt pénzéből meg is vesz magának. Miközben igyekszik kideríteni, ki festhette a különös képet, szembesül az európai történelem sötét titkaival, aminek nyomán egy új szerelem lehetősége is feltárul előtte. Izgalmas olvasmánynak ígérkezik.

Az augusztus 10-én megjelent könyvet itt tudjátok megrendelni.

Alice Walker: Bíborszín

 

Európa Könyvkiadó, 3599 Ft

Alice Walker 1987-ben megfilmesített levélregényének üzenete időn és téren átívelő. A túlélés legelemibb és örök érvényű szabályára tanítja meg az olvasót, miszerint sosem érdemes feladni. A történet főhőse Cecile, aki az afroamerikai gettó patriarchális és szexista szabályaitól szenved, ezért a spirituális világban próbál megnyugvást és feldolgozást találni. Nehéz sors, szeretet, az élethez való jog és a csoda is megjelenik a könyvben. Érdemes elolvasni!

Az augusztus 20-án megjelent könyvet itt tudjátok megrendelni.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: Thinkstock

Képek: a kiadók oldalairól