Az indián nyár kincsei a Nők Lapja Konyha szeptemberi számában

Lassan ideje búcsút intenünk a nyárnak, az iskolaszerek, a tankönyvekkel megpakolt hátizsákok mind arra utalnak, hogy hamarosan itt van az ősz. A szeptemberi ebédlistánkon finomabbnál finomabb sajtok, vega fasírtok és a klasszikus magyar húsételek felturbózott változatainak receptjei is szerepelnek. És ha mindez nem lenne elég, akkor szemezgethettek az őszi gyümölcsös sütireceptekből is! Jó főzőcskézést kívánunk!

„Lapozzatok bele” a magazinba!

Sajtot sajttal

Amikor különböző diétákról olvasok, vagy éppen próbálom betartani valamelyiket, mindig oda lyukadok ki, hogy ha van élelmiszer, amiről nem bírnék lemondani, az a sajt. Szinte minden formában szeretem (kivéve, ha pálpusztai alakját ölti), önmagában, szendvicsre olvasztva, serpenyőben sütve, ételbe főzve. Jöhet krémsajtként, goudaként, camembert-ként vagy a jobb napokon parmezánként egyaránt, minden fogást feldob, és azonnal vonzóbbá tesz (számomra). Így aztán már alig várom, hogy legyen időm kipróbálni sült sajtos anyagunk receptjeit, illetve azokat a tejfölös tésztákat, amelyeket sajttal koronáztunk meg. (Bevallom, maga a téma ötlete is onnan jött, hogy az időhiányos napokon néha én is a 15 perc alatt elkészülő sajtos-tejfölös-pirított baconös tésztát választom, hogy valami meleget is együnk.)

A sajtos finomságokon kívül a tarhonyás egytálételeket és a vega fasírtokat írtam a család szeptemberi ebédlistájára, de biztosan megsütök egy-kettőt az őszi gyümölcsökkel készített sütemények közül is.

Az említetteken kívül még számos izgalmas receptet kínálunk a szezon első lapszámában, átalakítottuk például a klasszikus magyar húsételeket, főztünk borral, és négy szuper bablevest is kreáltunk. Az iskolába induló gyerkőcöknek olyan tízóraikat alkottunk, amelyeket a mesehősök is szívesen ennének, így talán van rá esély, hogy üresen hozzák vissza a gondosan csomagolt uzsonnás dobozt.

Az indián nyár jegyében szezonális zöldségekből  főztünk gyorsan összedobható vacsorákat, hogy előtte még legyen időnk élvezni a szabadtéri programokat és a simogató késő nyári napsütést!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek, vagy az alábbi képre különleges karácsonyi akciónkért!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!