Lapozz bele! Műanyag A-tól Z-ig, Cher és rejtvénymelléklet az új Nők Lapjában

A mindent elárasztó műanyaghulladék kérdését nem vehetjük félvállról, éppen ezért szenteltük a Nők Lapja Téma rovatunknak korunk közellenségének, ami nemcsak a környezetünket, de a táplálékláncba bejutva a saját életünket is veszélyezteti. Nyári lapszámról lévén szó, azért könnyedebb cikkekkel is találkozhattok a magazin hasábjain: Cher-interjú, irodalom, és sok minden más vár rátok, ha beszerzitek a legújabb Nők Lapját.

Lapozzatok bele a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 9 kép

Csendélet PET-palackkal

Most, hogy iszonyú erővel kitört nálunk is a kánikula, a lapkészítésre „ítéltetett” ügyeletes szerkesztő mi mást tehet, ül a lesötétített szobában, nézi a képernyőt, időnként kortyol egyet az ásványvizes PET-palackból, és a hétvége vízparti csendéleteivel igyekszik erőt öntetni kókadozó lelkébe. És akkor a vízparti csendéletbe egyszer csak bekúsznak a műanyag zacskók, kupakok, félig összegyűrt, vagy éppenséggel felfúvódott hasú polietilén ivóalkalmatosságok, melyek most már visszavonhatatlanul ellepték az életünket, akár irodában ülünk, akár egy aluljárón vagy parkon vágunk át, akár az áhított tengerparton élveznénk a természet közelségét. Kegyetlen témaválasztás egy nyári lapszám könnyednek szánt hangulatához? Igen, minden bizonnyal az, de sajnos a valóság is az, amivel a környezetünk lépten-nyomon, a legváratlanabb pillanatokban is szembesít bennünket. Persze nem szeretnék itt és most afféle környezettudatos prédikációba kezdeni, de azért azt mindannyiunk szíves figyelmébe ajánlom, amit a műanyagfronton készült e heti összeállításunk le nem bomló szervetlen hulladékokból illusztrációként felhalmozott.

De van azért jó hírünk is. Állítólag feltalálták a mosógépben lebomló műanyagot. Más kérdés, hogy amíg az elérkezik hozzánk… Mindenestre addig is, ha javasolhatom, szerezzenek be mielőbb egy vászon bevásárlószatyrot, s ha lehet, a toll, a naptej és a frissítő ital mellé ebbe tegyék bele a Nők Lapja legfrissebb számát. Így máris nyugodtabb lelkiismerettel heveredhetnek le a fövenyen a 16 oldalas keresztrejtvény-melléklettel dúsított magazinunk társaságában, mely az előbb említett komoly téma mellett ezúttal is kínál könnyedebb, üdítő nyári olvasmányokat. Jó felfrissülést!

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó, illusztráció: Thinkstock, Archív