Kapcsolj ki! Anyák napi virágpiacon, vízparti jógával vagy színházi eseményen

Május első hétvégéjén a főszerep az édesanyáké, ezért programajánlónkban öt olyan eseményt válogattunk össze, ami ajándékötletnek sem utolsó. Menjetek a szeretteitekkel virágpiacra, mozogjatok a szabadban vagy éljétek át újra a gyermekkorotokat néhány interaktív játékkal!

Anyák napi virágpiac a Börzében

Senki ne essen pánikba, ha még nem sikerült beszerezni a tökéletes ajándékot május első vasárnapjára. Szombaton a Nádor utcai Börzében reggel kilenctől vár a Virágos Pagony és a Börze csapata, hogy elkápráztassanak a szebbnél-szebb és különleges vágott virágokkal, amelyeket miután összeválogattatok, csodás csokorba kötnek. Külön vetőmagokkal is készülnek, amiket bárki hazavihet, és így osztozhattok a megajándékozottal abban az örömben, hogy látjátok kikelni a magokból a gyönyörű virágokat. A Facebook-eseményhez itt csatlakozhattok.

Időpont: 2018. május 5. 09:00-16:00

Helyszín: Börze, 1051 Budapest, Nádor u. 23.

Szezonnyitó Le Flow jóga a Kopaszi-gáton

Friss levegő, lounge dalok, hosszú relaxáció a vízparton. Kell ennél idillibb program? A Le Flow keretében profi szakember segítségével nyújthattok a Duna mellett, majd a kilégzés után akár a Le Bistro francia hangulatú teraszán ücsörögve fogyaszthattok el egy isteni italt a naplementében gyönyörködve. Az eseményről itt tájékozódhattok bővebben.

Időpont: 2018. május 5. 09:00-10:30

Helyszín: Le Bistro, 1117 Budapest, Kopaszi gát 4. 

Madarak és fák napja a belvárosban

Május 5-én immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Madarak és fák napját a Kazinczy utcában. Ezen a napon az utcában működő vendéglátóhelyek összefognak, hogy egy sokkal élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belvárost hozhassanak létre. Nem titkolt céljuk megmutatni, hogy milyen jó is az, ha a Kazinczy utca teljes egészében csak a gyalogosoké, és hogy milyen hasznos volna, ha ez állandósulna Erzsébetváros központjában. Koncerttel, bringabemutatóval, kézműves foglalkozásokkal vagy utcai festéssel is várnak a szervezők. Részletes program az esemény Facebook-oldalán.

Időpont: 2018. május. 5. 10:00-20:00

Helyszín: 1075 Budapest, Kazinczy utca

Anyák napja a Csodák Palotájában

Ha egy igazán rendhagyó programmal szeretnétek meglepni az édesanyátokat vasárnap, akkor látogassatok el a Csodák Palotájába, ahol 250 interaktív eszköz és attrakció társaságában mulathattok. A szabadulószobák mellett, közelről megnézhettek például egy űrállomást vagy kipróbálhattok különféle logikai játékokat, beülhettek akár egy körmoziba vagy 5D-s vetítésre is. Május első vasárnapján édesanyátok vagy nagymamátok társaságában egy teljes áru jegy megvásárlásával ketten mehettek be.

Időpont: 2018. május 6. 10:00-20:00

Helyszín: Csodák Palotája, Buda EG Bevásárlóközpont, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Így szerettek ők az Átrium Filmszínházban

Nyáry Krisztián könyvei alapján egy nem mindennapi előadássorozat indult az Átrium Filmszínházban. Az ötlet megálmodója Réczei Tamás rendező, aki a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készítette el az egyes előadások szövegkönyvét. A vasárnap látható Így szerettek ők a hatodik rész lesz, amely Ady Endre, Brüll Adél és Diósy Ödön szerelmi háromszögét dolgozza fel, Kőszegi Ákos, Herczeg Adrienn és Szatory Dávid szereplésével. Jegyeket itt vásárolhattok az előadásra: atrium.hu

Időpont: 2018. május 7. 19:30

Helyszín: Átrium, 1027 Budapest, Margit körút 55.

Összeállította: D. E.

Képek: az események oldalairól