73 szuper recept a Nők Lapja Konyha májusi lapszámában

A napsütésben fogtuk magunkat és kimentünk a közeli piacra, hogy összeválogassunk néhány színes, friss zöldséget és gyümölcsöt, amelyekből elkészítettünk jó néhány ellenállhatatlan könnyű finomságot a Nők Lapja Konyha legújabb lapszámába. A legkisebbekre is gondoltunk: a spárgás fogások és zöld fűszeres tészták mellett, színes gyereknapi menüket is mutatunk.

Indítsátok el a videót, és „lapozzatok bele” a magazinba!

Variációk gyümölcsrizsre

Világéletemben azt képzeltem, az én lányom biztosan jó evő lesz, és lelkesen, nyitottan fogadja a változatos finomságokat, amiket kínálok neki. A hozzátáplálás kezdete óta eltelt pár hónapban aztán szép csendben alább adtam, és ma már beérem azzal is, ha egyáltalán eszik valamit… A forgatókönyv általában ez: naponta főzök neki valamit (sima sárgarépás krumplitól a zöldborsós csirkelevesen át az aszalt barackos csirkeraguig), amit aztán én meg is ehetek, mert az esetek nagy részében nem kell neki. (Akkor se, ha az előző nap véletlenül kellett.) Jön a B-terv, az üveges bébiétel, ezzel olyan 50 százalékos arányban van sikerem. Aztán, ha ez se, akkor következik a C-verzió: gyümölcsös rizs. Ezt valamiért mindig megeszi, akármilyen gyümölcsöt turmixolok a főtt rizspehelyhez, szóval kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy egyelőre ez van, a gyümölcs egészséges, a rizs meg tápláló, éhen halni nem fog, majd kinövi ezt is. Most már nagyon együtt érzek azokkal az anyukákkal, akik arról panaszkodnak, hogy 1) a gyerek csak háromféle ételt eszik meg; 2) kizárólag tésztán él; 3) semmi mást nem hajlandó fogyasztani, mint piros színű dolgokat. Utóbbi csoportnak szeretnénk kedvezni gyereknapi menüinkkel, amiben színek szerint igyekeztünk főzni, természetesen olyan fogásokat, amelyekről tudjuk, hogy szeretik a csemeték. A tésztát és a zöld ételeket kedvelő kicsiknek (illetve nagyoknak) zöldfűszeres tésztákat, a gyümölcsrajongóknak pedig gyümölccsel kombinált húsételeket és epres süteményeket kínálunk. Ezeken kívül is rengeteg szezonális fogás található az oldalakon, főzünk spárgából, újkrumpliból, karalábéból egyaránt. Mutatunk ötleteket darált húsra, és azt is eláruljuk, hogyan készül gyerekkorunk kedvenc desszertje, a minyon. Aki még több édességet szeretne, annak még kapható Desszert különszámunkat ajánlom, amiben több mint 100 kipróbált receptet gyűjtöttünk össze!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek, vagy az alábbi képre különleges karácsonyi akciónkért!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!