Mennyei sütemények családi ünnepekre a Nők Lapja Konyha Desszert új számában

Idei első lapszámunkat a legfinomabb sós és édes vendégváró süteményeknek szenteltük. A húsvéti habos finomságok mellett többek között „mentes desszertek”, szülinapi torták és isteni esküvői édességek receptjeivel töltöttük meg a magazint. Sütögetésre fel!

Indítsátok el a videót, és „lapozzatok bele” a magazinba!

Hányfélét sütsz, ha vendégek jönnek?

Amikor anyai nagymamámhoz vendégek jöttek (értsd: akár az unokák vasárnapi ebédre, akár a távolabbi rokonok évente egyszer látogatóba), sose bírta megállni, hogy mindenből csak egyfélét készítsen. A levesnél még tett annyi engedményt, hogy „csak” egy hétre való húslevest főzött, ám főételből mindig volt legalább kétféle. (De inkább három.) És akkor a desszertről még nem is beszéltünk, hiszen imádott sütni, így aztán mindig mindenki megkapta a maga kedvencét. Ez alkalmanként három-négy különböző édes és sós süteményt is jelenthetett, a képviselőfánktól kezdve a sajtos rúdon át az ünnepi tortákig. (A nagyi „legmegúszósabb” édessége a piskóta alapú, vaníliapudingos gyümölcstorta volt, ez volt a minimum, amit egy szimpla hétvégi ebédre összedobott.) Anyukám mindig elhűlt, hogy képes ennyifélét készíteni, és minek ilyen sok étel, aztán eltelt egy-két évtized, és rajta is kiütköztek a gének. Minden vendégség előtt megfogadja, elég mindenből egy gyors fogás, aztán mikor megkérdezem, miért kapkod, bevallja, hogy „csinálok még egy kis sajtos rugelachot meg túrós pogácsát, hogy legyen mivel megkínálni őket az ebéd előtt…” Én ilyenkor remekül tudok ironizálni, aztán magamba nézek, és be kell vallanom, ha süteményről van szó, én is örököltem az „egy édesség, nem édesség” hajlamot. Minden ünnepi alkalom előtt listát írok a szóba jöhető desszertekről, aztán azt nagy nehezen leszűkítem két-három darabra.

A legújabb számunk összeállításakor már láttam, megint nagy bajban leszek legközelebb, hiszen több mint száz isteni receptet gyűjtöttünk össze, a legfőbb családi eseményekre koncentrálva. Mutatunk minden esetben bevethető pogácsákat, sós aprósüteményeket, gyorsan és kicsit több idő alatt összedobható édességeket, kicsiknek és nagyoknak ajánlott születésnapi tortákat, névnapi gasztroajándékokat és lagziba készíthető apró falatokat egyaránt. A húsvéti készülődéshez mennyei kalácsokkal és látványos süteményekkel szeretnénk hozzájárulni, és akkor is van ötletünk, ha „mentes” finomságokkal kényeztetnéd a rokonokat. Sütésre fel, bízom benne, hogy sikerül még szebbé tennünk az idei családi és baráti összejöveteleket!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Konyha digitális kiadványaira is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!