93 tavaszi recept és húsvéti finomságok a márciusi Nők Lapja Konyhában

Csak úgy hemzseg a frissességtől magazinunk márciusi száma, hiszen minden egyes oldalt a zsenge finomságoknak és a könnyű falatoknak szenteltük. Fejedelmi húsvéti reggelik, isteni töltött húsok, varázslatos medvehagymás receptek vagy a leghabosabb torták? Laktató és izgalmas receptekből nem lesz hiány a lapban. Jó sütögetést kívánunk!

„Lapozzatok” bele a magazinba!

 Nyuszi ül a hóban

Amikor elkezdtem összeállítani a húsvéti témákat, még állt a karácsonyfa. Aztán lefotóztuk az ételeket, és elgondolkodtam, hogy el kéne már tenni az ablakpárkányról a mézeskalácsházat. Ezeket a sorokat írva kint tombolnak a mínuszok, esik a hó, így igen nehéz elképzelni, hogy pár hét múlva már a langyos tavaszi szélben, zöldellő fűben keressük a piros tojásokat. A készülődést azonban – mint a mi példánk mutatja – sosem lehet túl korán kezdeni, ezért a márciusi lapszám jó részét már a tavasz legnagyobb ünnepének szenteltük. Főztünk sonkát, sütöttünk kalácsot, és előkerestük a tavaly vásárolt cukortojásokat is, hogy legyen mivel díszíteni az édességeket. Laktató és izgalmas recepteket találtunk ki azoknak, akik tartják a húsvét előtti böjtöt, és persze azoknak is mutatunk ínycsiklandó töltött húsokat, akik nem. Készítettünk vitamindús krémleveseket, négyféle gombaragut, és a tavasz egyik legnagyobb hírnökéről, a medvehagymáról sem feledkeztünk meg. Kínálunk sajttal turbózott tésztákat a szénhidrátokkal kevésbé törődőknek, és elárulunk néhány receptet a március 9-én megjelenő Nők Lapja Konyha Desszertből is. Tavaszi különszámunkban ezúttal a családi ünnepeket járjuk körbe, amikor a hozzánk érkező rokonokat, barátokat kényeztetjük házilag készített finomságokkal. A születésnapi tortáktól kezdve a húsvéti kalácsokon, isteni pogácsákon át a lagzikra ajánlott édes falatokig mindenre van ötletünk, több mint 100 édes és sós süteményt gyűjtöttünk össze. Jó sütögetést és vidám, napsütéses húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!