Kapcsolj ki! Ádám-díjkiosztó, filmfesztivál és Konyhakiállítás is vár március első másfél hetében

Sajnos az időjárás még nem kedvez a szabadtéri programoknak, de szerencsére benti eseményekből sosincs hiány. Irodalom, film, társasági esemény és pezsgő konyhakiállítás várja azokat, akik kimozdulnának a hétvégén!

Ádám-díj a Rózsavölgyi Szalonban

Harmadszor adják át a megbékélés és derű kitüntetését a Rózsavölgyi Szalonban. Az Ádám-díj Civil Társaság fő célja, hogy bemutassa és jutalmazza azokat a férfiakat, akik egyenrangú társak az élet minden területén, akik segítik a feleségük-párjuk karrierjének kibontakozását, akikkel szeretetben, harmóniában, méltó társként lehet élni. Évente egy alkalommal, minden év március 8. napján kitüntetnek három olyan férfit, akik sokat tesznek párjuk tehetségének, képességeinek kibontakozásáért. Az alapítók, Dr. Szűcs Andrea ügyvéd, kolléganőnk, V. Kulcsár Ildikó író-újságíró és Zimányi Zsófia kulturális menedzser, színházigazgató célja az volt, hogy a díjjal oldják a mesterségesen kiélezett nő-férfi ellentétet. Az eseményhez Facebookon is csatlakozhattok.

Időpont: március 7. 15.30

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon, Szervita tér 5. – Budapest

A logopédia napja

Európában 2004 óta közel hetvenezer logopédus ünnepli március 6-án a logopédia európai napját. Az eseménysorozat fő célja minden évben az, hogy a logopédia világát közelebb hozza a nyilvánossághoz. Magyarország 2012-ben csatlakozott a kezdeményezéshez. Az idei ünnepnap célja, hogy felhívja a figyelmet a nyelvi és kommunikációs zavarok széles körére, az emberi életminőségre gyakorolt hatásukra, a kommunikációs zavarokkal küzdő személyek jogaira és a segítségadás módjaira, annak érdekében, hogy elkerülhetővé váljon az érintettek marginalizálódása. Immár nyolcadik alkalommal a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat városszerte megnyitja kapuit az érintettek és hozzátartozóik előtt. Beszédszűréssel, tanácsadással, nyílt foglalkozásokkal, beszédgyakorlatokkal, mondókákkal, szakmai előadásokkal és egyéb érdekes programokkal várják az érdeklődőket. A letölthető programfüzetet itt találjátok.

Időpont: március 6.

Helyszínek: Budapest

Konyhakiállítás

Az egész napos konyhatervezési tanácsadás mellett 2018 legújabb konyhabútortrendjeivel és csodás bútorokkal készülnek a szervezők. Háztartási gépek és kisgépek is várják az érdeklődőket – utóbbiakat bárki profi szakácsok segítségével tesztelheti. Titkos fortélyok, szakmai fogások várják a gasztronómia és a konyhák szerelmeseit. Természetesen a kiegészítők terén is sok újdonság vár ránk. A Konyhakiállítás nagyszínpadán a legismertebb hazai sztárséfek és bloggerek váltják egymás, március 3-án például Borbás Marcsi mutatja be a  tőle megszokott profizmussal a múlt ízeit a jelen konyhájában. Sőt, a kiállításon megtaláljátok a Nők Lapja Konyha standját is, ahol idén is lehetőség lesz címlapfotózásra, és ajándék magazinokkal is várunk titeket! A kiállítás Facebook-eseményét itt éritek el.

Időpont: március 2–4.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, Stefánia út 2. – Budapest

8. Frankofón Filmnapok

A Budapesti Francia Intézet és partnerei ismét elhozzák Magyarországra a legfrissebb frankofón filmeket. Francia, belga, kanadai, marokkói, svájci és moldáv alkotások is szerepelnek az idei filmnapok programján. A szervezők egyedülálló alkotásokkal, valamint premier előtti vetítésekkel és beszélgetésekkel készülnek az eseményre.
Három francia rendezővel és egy színésznővel találkozhat a budapesti közönség az idei fesztiválon. A filmvetítések mellett koncertek, előadások, felolvasóestek és további francia nyelvi programok várják a frankofón közönséget Budapesten és számos nagyvárosban. A még 5 napig tartó programokról bővebben itt tájékozódhattok.

Időpont: február 28. – március 7.

Helyszín: Corvin mozi, Puskin mozi, Toldi mozi, Francia Intézet

Oravecz Imre 75 éves

A születésnapi ünnepségen barátok, művésztársak köszöntik a 75 éves költőt, írót. A jeles napra jelenik meg Oravecz Imre monumentális regényfolyamának záró kötete, az Ókontri. A rög gyermekei című trilógia első kötete 1857-ben kezdődik, az új regény pedig 1956-ban ér véget. A második kötet, a Kaliforniai fürj a kivándorlás, az Amerikába való beilleszkedés rögös útja, addig a záró darab, az Ókontri a hazatérés, a visszatérés, az újrakezdés könyve. A csaknem 100 esztendőt felölelő trilógia a magyar társadalomtörténet egy értékes lenyomata. Oravecz Imre 1943-ban született Szajlán. Költő, író, számos irodalmi díj tulajdonosa. Facebook-esemény: itt.

Időpont: március 13. 18.00–21.00

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum – Budapest

 

Összeállította: M. M.

Fotók: Thinkstock, Facebook, Szilágyi Lenke