Már nincs sok hátra a szürke, zimankós napokból, és szerencsére a filmipar alkotói néhány remek mozival rásegítenek arra, hogy még gyorsabban múlassuk az időt. Szórakoztató vígjátékok, színes mesefilm és fordulatos dráma is tarkítja a februári moziműsort.

The Workshop

Szereplők: Marina Fois, Matthieu Lucci, Florian Beaujean

A francia dráma egy Marseille-hez közeli kisvárosban játszódik, amely hatalmas kikötőjének bezárása óta erősen hanyatlik. Az itt élő fiatalok kilátástalannak érzik a jövőjüket, egészen addig, amíg be nem toppan az életükbe a sikeres írónő, Olivia Dejazet. Rövid idő alatt létrehozza a műhelyét, ahol hét, bizonytalan, útkereső fiatalt kezd tanítani az írás művészetére. Első feladatnak azt kapják, hogy írjanak egy krimit, amelynek a cselekménye a kisvárosban játszódik. Az egyik diák, Antoine írói tehetsége kiemelkedőnek tűnik, ám az agresszivitásától még a társai is megrettennek… Megható, szívszorító, izgalmas és elgondolkodtató filmre számíthatunk – alig várjuk, hogy láthassuk!

Bemutató: 2018. február 15.

Éjszakai játék

Szereplők: Rachel McAdams, Jason Bateman

A Vakáció és a Förtelmes főnökök című vígjátékok készítői újabb gyöngyszemmel rukkoltak elő. Az Éjszakai játék velejéig szórakoztató, mégis akciódús mozifilm. A film főszereplői olyan házaspárok, amelyek tagjai hetente egyszer közös beszélgetős estéket szerveznek. Az egyik este azonban egy csapásra minden megváltozik, ugyanis a felhőtlen szórakozást egy titokzatos bűntény árnyékolja be. Csak néhány másodpercre fagy meg a levegő, aztán a szereplők belemennek a játékba, és megoldják az izgalmas rejtvényt. Arra készülünk, hogy a hasunkat fogjuk majd a nevetéstől, ha megnézzük a mozit.

Bemutató: 2018. február 22.

Fekete Párduc

Szereplők: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o

Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes a Marvel moziverzum soron következő szuperhősfilmje, amely egy képzeletbeli afrikai birodalomban, Wakandában játszódik. Itt ismerjük meg a szuperhőst, T’Challát, aki a birodalom uralkodója. A konfliktus abból adódik, hogy feltűnik a főszereplő ősellensége, a hatalomra és világuralomra pályázó Killmonger. Szerencsére nem kell félnünk, T’Challának, azaz a Fekete Párducnak vannak segítői is, például a harcos amazonok (Shuri: Letitia Wright, Nakia: Lupita Nyong’o, Okoye: Danai Gurira) és egy Everett K. Ross nevű, kicsit szerencsétlen titkos ügynök (Martin Freeman) személyében.

Bemutató: 2018. február 15.

Hihetetlen történet az óriás körtéről

Szereplők: Alfred Bjerre Larsen, Liva Elvira, Magnussen, Peter Frödin

A híres dán képregényrajzoló, Jakob Martin Strid mesekönyvéből készült animációs film kicsit olyan, mint a Tesz-vesz város színes forgataga. A kicsik szerintünk imádni fogják a mesét, amelyben megismerhetjük Mitchót és Sebastiant, akik egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkannak a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsátotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. A két főszereplő természetesen azonnal útra kel, hogy megmentsék lakóhelyük vezetőjét.

Bemutató: 2018. február 22.

Amit még érdemes megnézni ebben a hónapban:

Ahogy azt már egy korábbi moziajánló cikkünkben is megírtuk, idén februárban debütál a mozikban (egészen pontosan február 15-én) a népszerű, Valami Amerika magyar vígjáték harmadik része is. Érdemes többször is sorban állni a jegypénztáraknál ebben a hónapban, hiszen február 22-én érkezik a legtöbb Oscar-díjra jelölt A víz érintése, és az igaz történeten alapuló A Pentagon titkai amerikai krimi is. Egyiket sem hagyjuk ki, az egyszer biztos.

Fotók: IMDb

Szöveg: D. E.