Nevetésre felkészülni! A humor pszichológiája és segítők az új Nők Lapja Pszichében

Nevetés nélkül mit sem ér az élet! Ezen felbuzdulva fókuszálunk a humor pszichológiájára legújabb lapszámunkban, melyben a segítők éppen olyan fontos szerepet kapnak, mint a móka.

A képre kattintva „belelapozhattok” a magazinba!

Galéria | 8 kép

Nevetésre felkészülni! A humor pszichológiája és segítők az új Nők Lapja Pszichében

Nevetésre felkészülni! A humor pszichológiája és segítők az új Nők Lapja Pszichében

Fotó megosztása:

„Minden fotózásunk egy külön élmény, amikor érdekes embereket hívunk a stúdióba, segítőket, sokat megélt alanyokat, szakembereket, tanulságos történetekkel. A múlt héten a szokásosnál nagyobb várakozás előzte meg a fotózást – ugyanis kutyák érkeztek hozzánk. Mondhatnám, hogy nagyon édesek voltak, de ismerve a történetüket, „életrajzukat”, nem merném így jellemezni őket. Inkább, hogy okos, kiegyensúlyozott, négylábú segítők. A vizsla a szerkesztőségünkbe is ellátogatott, amíg a gazdit szépítették.

Olvasva a sztorijukat, hogyan segítenek betegeknek, időseknek, elérzékenyültünk. Olyan barátok ők, akik biztonságot nyújtanak és a világot jelentik azoknak, akiknek segítenek. Lehetőséget a gazdájuknak egy teljesebb életre, lehetőséget, hogy ne legyenek egyedül és kiszolgáltatva.

Ebben a lapszámban több segítőt is bemutatunk, például akik bántalmazott gyerekek mellett dolgoznak, vagy azt a terapeutát, aki saját módszerét alkalmazva gyógyítja a gyógyíthatatlannak mondott fájdalmakat.

Betekintünk egy kicsit a kulisszák mögé – megnézzük, hogy coacholják a coachokat, milyen módszerekkel tanítják a segítőket. Érdekes interjút olvashatunk az On the Spot nemrég szülővé vált készítőivel – nagy kedvenceink, tanulságos, amit mondanak, hisz sokat tapasztaltak útjaik során. V. Kulcsár Ildikó az anyaság nehezebb oldaláról mesél elgondolkodtató módon, pszichológus szakértőnk pedig a humor lélektanát boncolgatta, hogy miért is hat ránk a nevetés gyógyító hatással.

Van olvasnivalónk bőven – mire megjelenünk, már benne járunk a novemberben –, és hát nincs is jobb annál, mint egy esős hétvégén otthon a melegben egy magazint olvasni…”

Akovács Éva, főszerkesztő