Kapcsolj ki! Az Olvasás Éjszakáján és az Örkény Színház nyilvános főpróbáján

Jó hírünk van az olvasás szerelmeseinek, ezekben a napokban szinte csak úgy tobzódhatnak a remek programokban: lesz Olvasás Éjszakája, az Örkény Színház pedig Arany Jánost idéző és köszöntő esttel várja a közönséget. De lesz Puttyonos Fesztivál is, Szegeden pedig a klasszikus zenéé lesz a főszerep.

Szurovecz Kitti: A sokszívű – Könyvbemutató és dedikálás

A Nők Lapja Psziché állandó szerzőjének kötete egy hihetetlenül izgalmas, sokak előtt rejtett világot tár fel. Szurovecz Kitti hónapokon át követte nyomon több poliamor (etikus többszerelműségben élő – a szerk.) pár és család életét. Vajon miként győzhetik le egy ilyen kapcsolatban az emberek a féltékenységet, lehetnek-e igazán boldogok? Többek közt ennek jár utána az író a könyvben, amit a Líra Fókusz Könyváruházban mutatnak be.

Bővebb információkat itt találtok az eseményről. 

Időpont: Szeptember 16.

Helyszín: Fókusz Könyváruház Budapest, 1072 Rákóczi út 14.

Olvasás Éjszakája

Írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot, ez a csodás univerzum elevenedik meg az Olvasás Éjszakáján, ahol izgalmas kulturális programokkal várnak a szervezők kora estétől hajnalig. A rendezvény helyszínein a könyv-, e-könyv- és folyóiratkultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország könyvesboltjainak egy része meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat.

A részletes programot itt találjátok. 

Időpont: Szeptember 16.

Helyszín: Több helyszínen

Aranyozás – Az Örkény Színház költészeti estjének nyilvános főpróbája

Arany Jánost idéző és köszöntő színházi esttel várja a közönséget az Örkény Színház és az Országos Széchényi Könyvtár. A Mácsai Pál és Ferencz Győző szerkesztette összeállításban az Arany Jánost követő költőnemzedékek írásai, versei hangoznak el Petőfitől a nyugatosok költeményein át, a kortársak – köztük Várady Szabolcs, Nádasdy Ádám, Kovács András Ferenc és Varró Dániel – szövegeiig.

Még több információért látogassatok el az esemény Facebook-oldalára. 

Időpont: Szeptember 15.

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, 1014 Budapest, Szent György tér 4-6.

Puttonyos Fesztivál

Az ősz és a gasztronómia ünnepe – így lehetne nagyon röviden összefoglalni a paksi Puttonyos Fesztivált. A rendezvényen a gasztronómián, a borászatokon, a bemutatkozó pálinka házakon kívül nagyszínpadi show-műsorokkal várnak mindenkit, idén a Halott Pénz lép majd fel.

A fesztiválról itt olvashattok bővebben. 

Időpont: Szeptember 23.

Helyszín: 7030 Paks, Sárgödör tér

Szent Gellért Nemzetközi Zenei Fesztivál Szegeden

Immár 10. alkalommal rendezik meg a Szent Gellért Fesztivált, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan. A jubileumi hangverseny sorozaton igazi komolyzenei ritkaságok csendülnek fel, amik Szeged gazdag zenei életét színesítik tovább. Az egy évtizede életre hívott fesztivál különleges művészi-, kulturális- és zenei élményt ígér a zeneszerető közönség új generációjának is.

A fesztivál programját itt találjátok. 

Időpont: Szeptember 24. – október 1.

Helyszín: Több helyszínen

Összeállította: F.R.

Fotó: facebook.com/gyemantfiu, facebook.com/AzOlvasasEjszakaja, Örkény Színház – Nagy Gergő, facebook.com/puttonyos, facebook.com/SzentGellertFesztival/, Thinkstock