Nem túlzás azt állítani, hogy júniusban a szuperhősöké és a csodáé lesz a főszerep a moziban. A Wonder Woman megmutatja, mire képesek a nők, ha emberfeletti erőt kapnak, Mundruczó Kornél a Jupiter holdja című alkotása pedig megtanít, hogyan higgyünk a megmagyarázhatatlanban.

Jupiter holdja

Szereplők: Jéger Zsombor, Balsai Mónika, Cserhalmi György, Merab Ninidze

Nagyon vártuk már Mundruczó Kornél legújabb filmjét, ami Cannes-ban kitörő sikert aratott. A Jupiter holdjában a rendező ezúttal is rendkívül fontos és aktuális kérdéseket feszeget, ezúttal a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről – méghozzá egy különös barátság történetén keresztül. Az alkotás középpontjában egy menekült fiú, Aryan (Jéger Zsombor) áll, akit meglőnek a határon, és a csodával határos módon levitálni kezd. A menekülttábor meghasonlott orvosa Dr. Stern (Merab Ninidze) üzletet lát a különös képességben és kimenekíti a fiút. Sőt, útlevelet is ígér neki. A fiú szövetséget köt vele, a végletekig racionális orvos életét azonban nagyon felbolygatja a csodával való találkozás, így új válaszokat kell találnia szinte mindenre, amiben addig hitt.

Bemutató: Június 8.

Wonder Woman

Szereplők: Gal Gadot, Chris Pine

Végre egy film, aminek egy női szuperhős a főszereplője! Wonder Woman azonban nem mindig viselte ezt a nevet: régen Dianának (Gal Gadot) hívták és ő volt az amazonok hercegnője, aki egy titkos szigeten, nők között élt. Legyőzhetetlen harcosnak nevelték, a napjai pedig békésen teltek egészen addig, amíg nem találkozott az első férfival – ismerős, ugye? ;) A lezuhant pilóta (Chris Pine) egy hatalmas háborúról mesél neki, ami a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy meg tudja állítani az öldöklést és képes megmenteni a világot. Az elkeseredett harc közben pedig nemcsak emberfeletti erejére csodálkozik rá, hanem az is világossá válik előtte, mi az igazi küldetése. A Wonder Woman tipikusan olyan film, ami bár nem ad választ az élet értelmére, mégis elgondolkodtat picit az emberségről, békéről, szeretetről.

A filmet június 1. óta játsszák a mozik.

Gru 3.

Szereplők: Steve Carell, Miranda Cosgrove, Trey Parker

Mindenki kedvencei, a minyonok visszatérnek! Vagyis, inkább lelépnek, ugyanis faképnél hagyják szeretett gazdájukat, Grút, aki feleségével kudarcot vall legutolsó küldetésében: nem sikerül legyőznie az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt, az egykori gyerek tévésztárt, Balthazar Brattet. A hiba miatt kirúgják az Anti Gonosz Ligából, és annak ellenére, hogy a minyonok azt remélik, ezt követően visszatér a bűn útjára, Gru világossá teszi, hogy már mindentől visszavonult. A minyonok ezért útra kelnek, és elindulnak a saját fejük után… Gyerekekkel kötelező program a film megnézése! :)

Bemutató: Június 29.

Elválaszthatatlanok

Szereplők: Angela Fontana, Marianna Fontana, Toni Laudadio

Daisy és Viola sziámi-ikrek, a testük egy pontján össze vannak nőve. A gyönyörű 18 éves lányok nagyszerűen énekelnek, rendszeresen fellépnek különböző rendezvényeken, esküvőkön, a munkájukkal pedig a családjukat is eltartják. Csakhogy az egyik fellépésük után találkoznak egy orvossal, aki megvizsgálja őket, és kiderül, hogy műtéttel szét lehet őket választani. A látszólagos jó hírnek azonban nem mindenki örül a családban. Az elsőre abszurdnak tűnő történet végkifejletére kifejezetten kíváncsiak vagyunk!

Bemutató: Június 29.

Élesítve

Szereplők: Noomi Rapace, Orlando Bloom, John Malkovich

Az izgalmas akcióthriller történetének középpontjában Alice Racine (Noomi Rapace) áll, aki egykor a CIA legjobb kihallgatói közé tartozott, ám pályáját egy szerencsétlen hiba derékba törte, azóta visszavonultan élt. Most viszont újra visszahívják az ügynökséghez, ám hamar kiderül számára, hogy semmi sem az, aminek látszik. Ráébred, hogy felültették, a CIA-be pedig áruló épült be. Menekülnie kell, közben pedig kevés barátja segítségével igyekszik felkutatni a felelősöket és megakadályozni egy halálos biológiai támadást London ellen. Noomi Rapace már több thrillerben bizonyította rátermettségét, reméljük, ebben az esetben sem lesz ez másként!

Bemutató: Június 22.

Amire még érdemes jegyet váltani:

A június rengeteg szuper mozifilmmel kecsegtet még. A kertész titka (bemutató: június8.) arról szól, hogyan kutat a gyökerei után a lány, akit egykor újszülöttként egy női mosdóban hagyott az anyja. Az út során szépen lassan egy szabad szerelem és súlyos titok története is körvonalazódik, miközben izgalmakban sem lesz hiány. A Porto 35 mm (bemutató: június 8.) középpontjában egy szerelem áll, méghozzá az a borongós, álomszerű fajta, ami kitörölhetetlen nyomot hagy az ember lelkében. A főszereplői a francia Mati (Lucie Lucas) és az amerikai Jake (Anton Yelchin), akiknek élete egy pillanatra összeér a legendás egyetemi városban, Portóban.

Ha jókedvre és nevetésre vágytok a Romazuri (bemutató: június 8.) című francia filmet ne hagyjátok ki, amiben a bonyodalmakat és a mókát az okozza, hogy a kimért író szomszédságába egy kilenctagú roma család költözik. De a sci-fi szerelmesei számára is igazi csemegével szolgálnak a mozikban, hiszen június 22-én bemutatják a Transformers-filmek új részét, Az utolsó lovagot, ami a beharangozó szerint szétzúzza a sorozat alapmítoszát. Az óra (bemutató: június 8.) viszont nem szupererővel rendelkező lényekről szól, hanem a „kisemberről”, akinek becsületessége példaértékű, és aki ennek köszönhetően végre először az életében reflektorfénybe kerül. De vajon jó ez neki? A válasz a moziban kiderül.

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: Pinterest