Kapcsolj ki! Rúzsa Magdi koncertjével, húsvéti vásárral és színházzal

Húsvétra nemcsak tárgyakkal, hanem élményekkel is meglephetitek szeretteiteket, mi ehhez ajánlunk nektek remek programokat. Rúzsa Magdi koncertje ezúttal is felejthetetlennek ígérkezik, de a színházrajongók sem fognak unatkozni az előttünk álló napokban.

Paloták, kunyhók, családok – V. Kulcsár Ildikó előadása

Kolléganőnk, V. Kulcsár Ildikó – aki több sikerkönyv szerzője – ezúttal a királyi palotákban készített interjúinak élményeit és a szegénység legmélyebb bugyraiban élő kunyhólakókkal kapcsolatos tapasztalatait osztja meg vendégeivel. Természetesen ezúttal sem mellőzi a tőle megszokott, “csak azért is”-derűt és (ön)iróniát.

Jegyeket itt válthattok az eseményre.

Időpont: Április 19.

Helyszín: Stefánia Palota, Honvéd Kulturális Központ, 1143 Budapest, Stefánia út 34-36.

Magyar Ízek Húsvéti Vásár

Immár 12. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Vására rendezvényt, ezúttal új helyszínen, a Várkert Bazárban. A húsvét jegyében több, mint 100 kézműves kis- és őstermelő termékeivel lesz alkalmatok megismerkedni, ha ellátogattok az eseményre. A szervezők nem titkolt célja, hogy a gasztronómiai vásár keretében lehetőséget teremtsenek arra, hogy minőségi hazai termékek kerülhessenek a húsvéti családi asztalra. Színes programokkal, főzőshow-val várnak minden tudatos és igényes, magyar termékek iránt érdeklődő látogatót.

A jegyekről és a részletes programról itt tájékozódhattok. 

Időpont: Április 8-9.

Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Háy János: Nehéz – 100. előadás a Szkéné Színházban

„…Sebzettek, sérülékenyek esendőek vagyunk, de éppen esendőségünkön keresztül tudjuk egymást megérinteni. Csakhogy olyan korban élünk, amelyben az esendőséget el szokás tagadni. Ez szerintem ember- és létellenes gondolkodás” – vallja Háy János író, akinek Nehéz című drámája a 100. előadáshoz érkezett. A Mucsi Zoltán főszereplésével készült darabot követően közönségtalálkozót tartanak az alkotók részvételével, Lévai Balázs vezetésével. Akkor is csatlakozhattok a beszélgetéshez, ha nem aznap láttátok az előadást. A részvétel ingyenes, regisztráció nem szükséges.

Bővebb információkat itt találtok a darabról. 

Időpont: Április 21.

Helyszín: Szkéné Színház, 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3. II. emelet

Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában

Pompeji neve még azok előtt sem ismeretlen, akik kevéssé járatosak a történelemben. A Vezúv kitörése miatt 79-ben a város néhány óra alatt eltűnt a föld színéről, több méter vastagságban temette be a vulkáni hamu. A 16. század végén véletlenül, a Sarno folyó szabályozási munkálatai közben leltek rá az első falmaradványokra. A tárlat bemutatja az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait, a gladiátorok világát. A kiállítás – amelynek törzsanyaga a romváros feltárásának anyagát őrző Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett Magyarországra – a táci Gorsium látogatóközpontjában egészen augusztus 20-ig lesz látogatható.

A kiállításról itt olvashattok. 

Időpont: Március 25-től augusztus 20-ig

Helyszín: Gorsium-Herculia Régészeti Park És Szabadtéri Múzeum, 8121 Tác, Gorsiumi út

Rúzsa Magdi koncertje Zalaegerszegen

A novemberben megjelent új, Érj hozzám albumról vadonatúj izgalmas dalok, valamint a jól ismert Rúzsa Magdi slágerek, és természetesen Magdi kedvenc dalaival bővített repertoár várja a közönséget. Az Artisjus- és Fonogram díjas énekesnő, pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé, többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa.

Ha érdekel a koncert, itt válthattok rá jegyet. 

Időpont: Április 19.

Helyszín: Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 8900 Zalaegerszeg, Stadion út 3.

Tóth Krisztina: Felhőmesék

Hogy mi lett a kis denevérrel, aki madár akart lenni, hogyan gyógyult meg a kis hal, akinek megsérült az uszonya, hogyan élnek a szappanbuborékok, mit tudhatunk meg egy majdnem százéves bácsitól és a vízisiklók királyától? A Felhőmesékből választ kaphatunk kérdéseinkre, és megismerkedhetünk egy csodálatos kislánnyal, Lilivel, aki kíváncsi, tele van ötletekkel, és mindig helyén van a szíve, ha arra van szükség. Tóth Krisztina legújabb mesekönyvéhez Timkó Bíbor rajzolt varázslatos képeket. A kötetet 4-100 éveseknek ajánlják.

Itt vásárolhatjátok meg. 

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: facebook.com/ruzsa.magdolna, szikm.hu,szkene.hu, facebook.com/honvedkulturaliskozpont, facebook.com/magyarizek, magveto.hu