Kapcsolj ki! A családdal, az Irodalom Éjszakáján vagy lemezbemutató koncerttel

Szinte alig tudunk választani az előttünk álló hét programkínálatából. Lesz családi nap az Aquaworldben, lemezbemutató koncert az Akimer együttessel, az Irodalom Éjszakáján pedig a legismertebb magyar színészek tolmácsolásában szólalnak meg a világirodalom remekei.

Valódi élmény, valódi játék – Családi nap az Aquaworldben

popuppic_hu

Egyre több időt töltünk telefonnyomkodással vagy a számítógépünk előtt ülve, felváltva ezzel a valós emberi kapcsolatokat, a minőségi családi együttléteket. Az Aquaworld Resort Budapest Élményfürdő a családi szórakozás elkötelezett támogatójaként célul tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet a valódi térben és közösségben megélt élmények fontosságára, ezért március 25-én, szombaton igazi játék arzenállal várja a kicsiket és nagyokat. Az élménymedencék és adrenalinnövelő csúszdákon kívül, izgalmas szárazföldi és vízi játékok közül lehet válogatni. Lesz élő Angry Birds, vízipolip, elektromos autópálya, óriás Jungle és családi társasjáték. Akik szeretik összemérni ügyességüket másokkal, azokra pedig egy igazi Aquakaland vár, izgalmas ajándékokkal. A rendezvény egyéb különlegességekkel is szolgál: élőben találkozhatunk a Mindenki című Oscar-díjas film főszereplőivel és a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola kórus tagjaival, valamint riporternek is jelentkezhetünk a Happy Family Oscar-díjért!

Bővebb információ az aquaworldresort.hu oldalon és az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: Március 25.

Helyszín: Aquaworld Budapest, 1044 Budapest, Íves út 16.

Visz a víz az Akimer együttessel

16508096_287212205029796_4604881058749923691_n (1)

Fergeteges, dramatizált színészi produkcióval kiegészített lemezbemutatóra (Visz a víz) készül az Akimer együttes, a Syrius Emlékzenekarból ismert Vasicsek János, Szkladányi András új formációja, három nagyszerű zenésszel, Gyenge Lajos dobossal, Vastag Gáborral, Szabó Károllyal kiegészülve. Olyan sztárok lépnek fel velük, mint Micheller Myrtill, Sipeki Zoltán és Tátrai Tibor, aki nem csupán gitárvirtuózként jelzi az estet, hanem zeneszerzőként is.  A sokszínű koncerten a rocktól a jazzen át, a gospellig terjedő skálán számos fülbemászó dallam fölcsendül, az Óbudai Danubia Kamarazenekar tizenhárom fúvós és vonós tagjának kíséretével. A hagyományos rockot és a különleges jazzes hangzást, valamint a színészi teljesítményt egyaránt kedvelők ki ne hagyják ezt a nagyon izgalmasnak ígérkező estet!

Jegyeket itt válthattok a lemezbemutatóra.

Időpont: 2017. április 1. 19 órakor.

Helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz utca 18.

 

Irodalom Éjszakája

16807129_1245774738839235_1213199117621311905_n

Az esemény formabontó stílusban hozza közelebb hozzánk a világirodalmat. A nyilvános felolvasások sorozatára egy este folyamán kerül sor, különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken.  Az irodalmi sétának 22 állomása van, amelynek során hazánk legismertebb színészei – így többek közt Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Bán János és Fullajtár Andrea – olvasnak fel egy-egy nagy jelentőségű művet. A részvétel ingyenes, és este 7-től látogatható. Minden helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét adja vissza a közönségnek, a felolvasások fél óránként ismétlődnek, az utolsó kör 22:30-kor kezdődik.

A helyszínekről és az irodalmi művekről innen tájékozódhattok. 

Időpont: Március 30. 19:00-23:00

Helyszín: Budapesten, több helyszínen

Oravecz Imre: Kaliforniai fürj – A rög gyermekei II.

3767915_3

A Kaliforniai fürj Oravecz Imre bámulatos regényfolyamának, A rög gyermekeinek a második kötete. A huszadik század fordulója körül tömegek keltek útra Magyarországról, hogy Észak-Amerikában csinálják meg a szerencséjüket. Árvai István is nekivág feleségével és két gyerekével az Új Világnak. Pénzt akarnak gyűjteni, hogy aztán visszatérve önálló gazdaságot építhessenek szülőföldjükön, Szajlán. Csak hát odaát minden másképp alakul: változnak a gazdasági viszonyok, nő a család, egyre nehezebb összekuporgatni bármennyit is, egyre távolabb kerül a visszatérés lehetősége. A Kaliforniai fürjben Oravecz Imre fantasztikus részletgazdagsággal meséli el hősei életét – a honvágy és az új hazában történő megkapaszkodás stációit.

Faust, az elkárhozott a pécsi Kodály Központban

0006711

Dubrovay László Kossuth-díjas Érdemes művész: Faust, az elkárhozott című balettjének ősbemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósult meg 2016-ban. A Goethe remekműve ihletésére készült kompozíció március 31-én a Pécsi Kodály Központ hangversenytermében kel életre ismét a Pécsi Balett előadásában.

Jegyeket itt válthattok a balett-előadásra. 

Időpont: Március 31.

Helyszín: Kodály Központ, 7621 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: facebook.com/Aquaworld.Budapest, facebook.com/irodalomejszakaja, kodalykozpont.hu, magveto.hu,