Kapcsolj ki! Filmvetítés és formabontó színházi előadás várnak a napokban

Január olyan parádésan búcsúzik, ahogyan elkezdődött, hiszen egymást érik az izgalmasabbnál izgalmasabb programok. Natalie Portman új filmjét, a Jackie-t premier előtt nézhetitek meg az Urániában, a Kőleves étteremben pedig izgalmas színházi előadás vár rátok. Ez még azonban nem minden!

Jackie – Premier előtti vetítés az Urániában

images

Egy egész világ tekintett példaképként Jackie Kennedyre, nem csoda hát, hogy életrajzi film készült róla. A Jackie című alkotás a First Lady életének egyik legdrámaibb időszakát dolgozza fel: a történet ott kezdődik, amikor férjét, John F. Kennedyt Dallasban közvetlenül mellette lelövik. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, hogy méltósággal és állhatatosan vigye tovább JFK szellemi örökségét. Pablo Larraín alkotása Natalie Portmannel a főszerepben – akit Oscar-díjra is jelöltek a játékáért – egy intim, szívszorító portré, ami teljesen új megvilágításba helyezi az életrajzi film műfaját. A jó hír pedig az, hogy az alkotást már néhány nappal a hivatalos premier előtt is meg lehet nézni az Urániában.

Jegyeket itt válthattok a vetítésre.

Időpont: Január 28.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

Szakácskönyv a túlélésért

16194934_10154792461412349_9196812891272423822_n

A formabontó előadás a XX. század magyar történelmét mutatja be – recepteken keresztül. Hédike/Hédi/Hédi néni konyhája eleinte játékokból, a fogolytáborban töltött hónapokban képzeletbeli eszközökből és alapanyagokból, az azt követő években ételjegyekből, majd a Magyar Szocialista Népköztársaság termékeiből, végül ’89 után igazi magyar hozzávalókból állt. Hédi vacsorára látja vendégül a 35-40 fõs közönséget, akik a nagy családi asztal mellett hallgatják-nézik-eszik végig az elmúlt évszázadot.

Az előadásról bővebb információkat az esemény Facebook-oldalán találtok.

Időpont: Február 1.

Helyszín: Kőleves, 1075 Budapest, Kazinczy utca 41.

Andy Warhol nyomában – Szitázó Műhely a Ludwig Múzeumban

15873291_10154358679628460_8442292059759256041_n

Akit érdekelnek a képzőművészeti, grafikai technikák, eljárások, aki megpróbálná feloldani az ellentmondást az egyediség és a tömeggyártás között, vagy éppen megerősítené azt, továbbá, ha szívesen tervezne egy pólót magának, akkor a Ludwig Múzeum programján a helye!  A szitázó workshopon ugyanis megismerkedhettek a szitanyomás rövid történetével, és képzőművészeti alkalmazásával, emellett lehetőségetek nyílik kipróbálni egy, vagy több póló elkészítése során a hagyományos – stenciles – szitanyomó-eljárást.

Ha érdekel a program, itt tudtok jegyet váltani rá.

Időpont: Február 12.

Helyszín: Ludwig Múzeum, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Bagoly-nap a Hortobágyon

ThinkstockPhotos-481526876

A Hortobágyi Nemzeti Parkban január 28-án mindent meg lehet tudni a baglyokról és zsákmányaikról. A Látogatóközpontban változatos programokkal várják a kicsiket és a nagyokat: lesz többek közt távcsöves bagoly-les, el lehet készíteni a baglyok étlapját, de meg lehet majd tekinteni a Madárkórház lakóit is.

A teljes programot itt találjátok.

Időpont: Január 28.

Helyszín: Hortobágyi Látogatóközpont, 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.

Fonyódi Kolbászfesztivál

ThinkstockPhotos-501067376

A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái: sajtkülönlegességek, szürke marhából, mangalicából készült finomságok. De balatoni borokat, békéscsabai házi szárazkolbászokat és szalámikat, baranyai sváb különleges töltelékárukat, szalonnákat, sonkákat lehet kóstolni és vásárolni a helyszínen. Emellett még megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket.

A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Időpont: Február 3-5.

Helyszín: 8640 Fonyód

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest, facebook.com/golemszinhaz, facebook.com/ludwigmuseum, Thinkstock