Ahogy egyre közeledik a karácsony, úgy hangolódunk mi is szívvel-lélekkel, és legfőképp a gondolatainkban az ünnepre. Ehhez az elmélyüléshez tökéletes hangulatot teremt a Diótörő és Egérkirály mese musical vagy a Gödöllői Királyi Kastély adventje. A legszebb ünnepi programokat gyűjtöttük össze nektek.

Diótörő és Egérkirály unokáknak és nagyszüleiknek

diótör

Egyenesen Békéscsabáról érkezik az a kétrészes musical, amit kifejezetten nagyiknak és gyerekeknek ajánlanak – mert, hát nincs karácsony Diótörő nélkül.  A szerzők E.T.A. Hoffman meséje alapján írták meg a Diótörő és Egérkirályt, ami több mint, zene több mint balett, hiszen ennek a mese musicalnek az alappillérét a tánc, a zene, a szó szentháromsága adják. A rendező – Szomor György – látványos vetítésekkel kiegészítve állította színpadra a varázslatos történetet, amit Hajdu Anita egyedi koreográfiája, Egyed Zoltán különleges díszletei és Papp Jankó varázslatos jelmezei tesznek kerek egésszé. A főbb szerepekben Vastag Tamás, Gubik Petra, Szomor György, Békefi Viktória, Gerner Csaba, Fehér Tímea és Tatár Bianka láthatók.

Az eseményről bővebb információkat itt találtok.  

Időpont: December 28. 15:00,19:00

Helyszín: Syma Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

Felhőtlen szórakozás a Modern Art Orchestra nagykoncertjén

MAO1

A Modern Art Orchestra élőzenével készül a karácsonyra. December 18-án, vasárnap két koncertet is adnak, délelőtt 11-órakor egy interaktív ifjúsági program, a Zenehajó várja a családokat jazzel, humorral, nevetéssel és kipróbálható hangszerekkel, de lesz közös dalírás is. A Budapest Music Centerben este fél nyolckor kezdődő koncertet pedig nem csak jazz-rajongóknak ajánljuk, hiszen a repertoár alkalomhoz illő. A vendég Pocsai Kriszta énekesnő, de hallható lesz a Diótörő jazz big band-re írt változata is, ami hihetetlen élményt jelent a Modern Art Orchestra előadásában.

Ha jegyet váltanátok a koncertre, ezt az oldalt érdemes felkeresnetek.

Időpont: December 18.

Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Szépkisnap a Mozsár Műhelyben

15442277_1033348733478652_7499235001499290213_n

Dennis Lumborg egyszemélyes színdarabja először kerül színpadra Magyarországon, Szirtes Balázs fordításában és előadásában, a Mozsár Műhelyben. A történet Eddie-ről a negyven körüli férfiről szól. Boldog férj és apa, imádja a két gyerekét, Bobbyt és a kis Katie-t. Egy szép napon viszont óriási gubancba keveredik: valami szörnyűséggel vádolják meg. De vajon tényleg elkövette a bűntettet? És vajon kiheverik-e valaha is családjával az esetet? Erről mesél, bár sok humorral, de néha mégis szívszorítóan.

Ha további információra van szükségetek, látogassatok el erre az oldalra. 

Időpont: December 20. 19:30

Helyszín: Mozsár Kávézó, 1065 Budapest, Nagymező utca 21.

Újévi tánckoncert a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral

Masza_02

Vérpezsdítő latin ritmusokkal, remekbe szabott tánckoreográfiákkal és fülbemászó dallamokkal köszönti a Szolnoki Szimfonikus Zenekar az újesztendőt. A hagyományos év eleji tánckoncerten ismét egy egyszeri, grandiózus produkciót láthat a közönség. A már társadalmi eseményként jegyzett gála megálmodója Izaki Maszahiro japán karmester, aki 2015-ben kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést. A produkcióban közel 300 fős szereplőgárda közreműködésével válnak láthatóvá a legnépszerűbb zenék, mint a West Side Story híres dallamai vagy Piazzola Liebertangója.

Ha többet olvasnátok a koncertről, akkor keressétek fel az esemény Facebook-oldalát!

Időpont: Január 7., 19 óra

Helyszín: Városi Sportcsarnok, 5000 Szolnok, Tiszaliget sétány

 Advent a Gödöllői Királyi Kastélyban

783

Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért gyakran töltötte a karácsonyt Gödöllőn. Ezt a korszakot megidézve immáron 16. alkalommal, családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden látogatót hazánk egyik legszebb kastélyában.

A részletes programról itt olvashattok.

Időpont: December 17-18.

Helyszín: Grassalkovich-kastély, 2100 Gödöllő

Szöveg: F.R.

Fotó: kiralyikastely.hu, facebook.com/zenekar.szolnokiszimfonikus, facebook.com/musicalinfo, facebook.com/mozsarmuhely, facebook.com/ModernArtOrchestra