Kapcsolj ki! Zene és irodalom találkozásával és mézeskalács fesztivállal indul a december

Decemberben minden ünneplőbe burkolózva várja a karácsonyt. Addig azonban nincs megállás, az év utolsó hónapja ugyanis remek programokat kínál: lesz mézeskalács fesztivál, zene és irodalom találkozik a belvárosban, kolléganőnk, V. Kulcsár Ildikó pedig újabb izgalmas témát boncolgat közönségtalálkozóján.

„Ünnepi tünetek” V. Kulcsár Ildikóval

vki decLapunk népszerű újságírója “Ünnepi tünetek” című estjén a családi ünnepek szépségeiről (borzalmairól), a felkészülés lelki stációiról beszélget a vendégekkel a tőle megszokott (ön)iróniával. Közreműködik: Kádek Heni jazz énekes.

Időpont: December 8. 18:00

Helyszín: Stefánia Palota, 1143 Budapest, Stefánia út 34-36.

 ÖSSZ-HANG a Katona József Színházban

ÖSSZ-HANG promó fotó 1

Három kiváló író: Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvassa fel  egy-egy szabadon választott írását, három remek jazz muzsikus: Dés László, Dés András és Barcza Horváth József pedig zenével folytatja a felolvasásokat. És egy negyedik író, Esterházy Péter művei hangzanak el a fellépő művészek előadásában. Különleges este, ahol az irodalom és a zene folytat nem mindennapi párbeszédet, ez alkalommal először a Katona József Színházban.

Időpont: Január 23. 19:00

Helyszín: Katona József Színház, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6.

Kevés izgalmasabb könyv van most A szemtanúnál

A szemtanú - Borító

Ki ne várná repesve, hogy beteljesíthesse gyermekkori vágyát? Hogy kiszakadva a hétköznapok egyhangúságából végre nekivághasson egy kalandos világ körüli útnak? Lili Green izgatottan készül a régóta szervezett utazásra. Összekészített csomagokkal és új élmények reményével vág bele az indulás előtti utolsó munkanapjába. Ám egy pillanat alatt minden a feje tetejére áll, amikor Lili egy bűncselekmény szemtanújává válik, és ezáltal egy bérgyilkos céltáblájának közepére kerül. A teljesen félresiklott utazás pedig immár nem a szép emlékek gyűjtéséről, hanem az életben maradásról szól. Carrie Cooper kalanddal, érzelemmel, humorral és váratlan fordulatokkal teli története során végigizgulhatjuk, hogy egy teljesen hétköznapi lány mit tesz olyan cseppet sem mindennapi helyzetek sodrásában, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.

Kiadó: Álomgyár Kiadó, 2016

Édes élvezetek a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon

ThinkstockPhotos-519577525

Három nap, amikor minden a mézről szól! Mézeskalácskészítés, méhészet, gasztronómiai élmények és turisztikai látványosság várja az érdeklődőket a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon, melynek során számtalan helyszínen, csábítják a látogatókat mézédes élvezetekre.

Időpont: December 9-11.

Helyszín: 5700 Gyula, több helyszínen

Boomerang Baby – Fullajtár Andrea ismét Marlene Dietrich bőrébe bújik

14925565_1767946590148215_765840501433871026_n

Az előadás az 1920-as, 30-as évek berlini éjszakáiba kalauzolja közönségét – ezúttal Baján. A díva világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és természetesen világhírű dalait a Jászai Mari-díjas színművésznő tolmácsolja sok humorral, egy háromfős jazz zenekar kíséretével. Az esten részletek hangzanak el a Dietrich ABC című műből, és persze megszólalnak a legnagyobb slágerek is.

Időpont: December 6. 19:00

Helyszín: Bácskai Kultúrpalota, 6500 Baja, Szentháromság tér 3.

Szerző: F.R.

Fotó: Kultkikötő Produkció, Thinkstock, Katona József Színház, facebook.com/honvedkulturaliskozpont, Álomgyár Kiadó