Mese, téli szünet és apa dosszié a Nők Lapja Gyerek legújabb számában

Az ünnepek alkalmával a mesék varázslatos világába kalauzolunk el benneteket a Nők Lapja Gyerek legújabb számában, amiből megtudhatjátok, milyen fontos szerepük van ezeknek a történeteknek a gyerekek fejlődésében. De ismét rengeteg érdekes cikkel, nevelési tanácsokkal és egy foglalkoztató füzettel is készültünk.

Abstract Red Christmas Background with golden lights. Festive background with Falling Snow. Poster, Banner, Ad, Card or invitation.

A gyerekek számára nincs meghitt ünnepvárás mese nélkül. Ezeknek a történeteknek ősidők óta fontos szerepük van a nevelésben is: a bennük található örök érvényű igazságokon keresztül adták át ugyanis az idősebbek a bölcsességeket a fiatalabb generációnak. Ezért meséltek nekünk is a szüleink és mesélünk mi is a gyerekeinknek. De vajon milyen további lélektani hatásai vannak a meséknek?

Különszámunkban mindent megtudhattok a meséről, és a mesélésről – mindezt pedig nem is akárkiktől! Csukás Istvánnal készült interjúnkból kiderül, milyen történetekből táplálkozhat a gyerekek lelke, Tóth Krisztina a mindennapi mese fontosságáról írt, Lackfi János pedig arról, hogyan hoz létre a mese egy teljesen új világot.

gyerek_mese

Azokról sem feledkezünk meg, akik fontos nevelési kérdésekben szorulnak tanácsra, cikkeinkben többek közt azt boncolgatjuk, létezik-e egyáltalán nevelés, illetve a gyereknevelés világméretű válságáról is beszámolunk. Ezek mellett gyakorlatiasabb témákat is érintünk, Víg Sára pszichológus segítségével például arra keresünk válaszokat, milyen problémákkal kell szembenéznünk, ha először megy közösségbe a gyerek. De az is kiderül, milyen, amikor az anya számára is nagy kihívásokkal járó feladatokat az apa veszi át, és ő marad otthon a gyerekkel.

Az ünnepekhez kapcsolódva olvashattok egy cikket arról, hogyan lehet megmutatni a gyerekeknek, milyen különleges érzés másoknak adni, valamint arról, miként lehet felkészíteni a kicsiket a válás utáni első karácsonyra. De különleges ajándékötleteket is találhattok a magazinban, amiben ismét foglalkoztató füzetet rejtettünk el. A benne található színezők és rajzos feladatok mellett a kisebbek ismét találkozhatnak Murci cicával, aki karácsonykor is izgalmas kalandokba keveredik.

murcica (1)

Ne feledjétek, a Nők Lapja Gyerekben is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzocskákat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nlegerA Nők Lapja Gyerek már az újságárusoknál vár benneteket!