A retró hangulatnak mindig is megvolt a maga kellemes bája, amit ma is szívesen élvezünk egy csésze kávét vagy egy üveg Bambit kortyolgatva. Budapest napján tartsatok velünk egy kis múltidézésre a főváros legjobb nosztalgikus kávézóiba.

Ibolya Eszpresszó

ibo1

Ha rajongtok a hetvenes-nyolcvanas évekért, akkor az Ibolya Eszpresszót nagyon fogjátok szeretni. Múltidéző, autentikus bútorok és korabeli plakátok teszik izgalmassá a helyet, ahol – a városban egyedüliként – Bambi is kapható. Ha nosztalgiázni szeretnétek egy picit, mindenképp látogassatok el az Ibolyába, és kóstoljátok meg Budapest egyik legjobb forralt borát.

Helyszín: 1053 Budapest, Ferenciek tere 5.

Bambi Eszpresszó

bambi

Dunai kilátással várja a kávéra és minden másra szomjazókat a Bambi Eszpresszó, ahol a hatvanas éveknél szó szerint megállt az idő. A hely 1961. május elsején nyitotta meg kapuit, és azóta sem változott sokat: szinte ugyanazt a berendezést találhatjátok meg itt.

Helyszín: 1027 Budapest, Frankel Leó utca 2-4.

Táskarádió Eszpresszó

táska1

Színek minden mennyiségben! A Táskarádió szinte vibrál az élettől és minden kultikus darab megtalálható benne, ami a hatvanas éveket jellemezte. Rengeteg játékot, fotót, bútort és egyéb használati tárgyat mentettek át ide a Kádár-korszakból, így a hely múzeumként is megállná a helyét. Remek választás egy délutáni kávéra vagy akár egy reggeli bundáskenyérre.

Helyszín: 1053 Budapest, Papnövelde utca 8

A budai Jégbüfé

jég

Budapest egyik legismertebb cukrászdájából az első 1952-ben nyitott meg a Ferenciek terén, a lánc egyik üzlete pedig az ötvenes éveket idéző hangulatban, Budán várja a sütemény-, fagylalt-, kávé és gofrikedvelőket. A Jégbüfé egész Budapesten ismert ízletes termékeiről.

Helyszín: 1024 Budapest, Fény utca 15.

Kazán Mulató

kazán

Régen valóban kazánházként üzemelt, ma azonban a hetvenes évek hangulatában várja finom kávéval, ízletes hamburgerekkel, jobbnál jobb kulturális programokkal és zenés mulatságokkal a látogatókat. A Kazánban több terem és szint is van, így nem kell attól tartani, hogy ne találnátok ülőhelyet magatoknak.

Helyszín: 1066 Budapest, Ó utca 51

Szöveg: F.R.

Fotó: ibolyaespresso.hu, facebook.com/Táskarádió-Eszpresszó, facebook.com/bambieszpresszo, facebook.com/kazanklub, facebook.com/Jégbüfé-Since-1952