Az Állatkertek Éjszakáján izgalmas tematikus programokkal, az Országos Csokoládé Fesztiválon rengeteg édességgel, a Piacok Napján pedig pezsgő zsibvásárral várják az érdeklődőket – nem is kívánhatnánk jobb programokat augusztus utolsó hetére.

Arcus Temporum XII. Pannonhalmi Művészeti Fesztivál, Pannonhalma – Híd korok és emberek között

pannon

Időben egymástól távoli, szellemiségükben mégis párbeszédképes zeneművekkel képez hidakat korok és emberek között az Arcus Temporum XII Pannonhalmi Művészeti Fesztivál. A születésnapos Kurtág György művészete, Joseph Haydn művei, valamint a kortárs vokális amerikai komolyzene és Ligeti György alkotásai harmonikusan alkotják a program ívét. A zene befogadásán túl a szervezők egyéb közösségteremtő alkalmakra is összpontosítanak: a fesztivál látogatóit kiállításra, a bencés szerzetesek által vezetett meditációs labirintusjárásra, a bazilika szimbólumrendszerét végigjáró vezetésre hívják.

Időpont:

Augusztus 26-28.

Helyszín:

Pannonhalmi Főapátság, 9090 Pannonhalma, Vár 1.

Állatkertek Éjszakája a Fővárosi Állat- és Növénykertben, Budapest – Elefánttréninggel és majomparádéval is várják a látogatókat

fővárosi-állatkert

Számos tematikus programmal: filmvetítéssel, állatsimogatással és állatetetéssel, elefánttréninggel, a kivilágított fókamedencében éjszakai fóka show-val, valamint többek közt majomparádéval várják azokat, akik az Állatkertek Éjszakáján a Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogatnak el. Az Állatkertek Éjszakáját ötödik alkalommal rendezik meg: országszerte 11 település 12 állatkertjében várják majd az érdeklődőket. Erre az estére a belépődíjak helyszínenként eltérőek lehetnek: Budapesten 2800 forintba kerül a jegy, a 14 éven aluli gyermekek részére pedig 1900 forintos gyermekjegy váltható.

Időpont:

Augusztus 26. 19:00

Helyszín:

Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

 

IX. Országos Csokoládé Fesztivál, Szerencs – Csokoládérajongók Mekkája

pieces of dark chocolate stacked on grunge background

Ha hozzánk hasonlóan rajongtok a csokoládéért, akkor a IX. Országos Csokoládé Fesztiválnál jobb programot ki sem lehetne találni számotokra. Az országon innen és túlról érkező csokoládé kedvelőket változatos kulturális programokkal, nyereményjátékokkal, sportversenyekkel, édesség bemutatókkal és kóstolókkal, csokoládéból készült mesefigurákkal, különleges édes meglepetésekkel, valódi vásári forgataggal csábítják a felhőtlen szórakozásra vágyó gyerekeket és felnőtteket.

Időpont:

Augusztus 26-28.

Helyszín:

3900 Szerencs

Piacok Napja, Budapest – Jótékonysági zsibvásár a legismertebb belvárosi piacokkal

close up of a hand, looking on a flea market for clothes.

A Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében idén is megrendezik a Piacok Napját, amely egy pezsgő, közösségi eseményen keresztül szeretné elősegíteni a városlakók fogyasztói attitűdváltását. A rendezvényen számos ismert belvárosi piac – mint például a Divat Placc, az Antik Placc, az Ékszer Design Land a Nagy Budapesti KultúrZsibi és a Segítő Vásár – lesz jelen. A Piacok Napja egyben jótékonysági esemény is: a szervezők, az árusok és a vásárlók is többféle formában támogathatják a fogyatékos emberek társadalmi integrációját. A befolyt összeget az ősszel megnyíló, első, budapesti fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér alakítására fordítja a Nem Adom Fel Alapítvány. A piac hangulatát az utcazene teszi teljessé, melyet az alapítvány biztosít integrált zenekarával a NEMADOMFEL Együttessel.

Időpont:

Augusztus 28. 11:00- 17:00

Helyszín:

1051 Budapest, Erzsébet tér

II. Beer, Burger, Barbecue Fesztivál, Budapest – A hamburgerek és a kézműves sörök kedvelő tobzódni fognak

Photo of double hamburger with fries, tomatoes and saladon wooden surface

Szeptemberben újratöltik a legjobb barbecue smokereket, hamburger bucikat, a korsókba pedig a legjobb kézműves sörökből jut az egyik legizgalmasabb street food fesztiválon, melyet a Millenárison rendeznek meg. A kiállítók most a klasszikus termékek mellett izgalmas újdonságokkal készülnek, így ha a marha-, a pulled pork-, a csirke-, vagy a hal barbecue, illetve hamburger a kedvencetek, esetleg a különleges mangalica falatok, itt megtalálhatjátok.

Időpont:

Szeptember 1-4.

Helyszín:

Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.

Szerző: F.R.

Illusztráció: Thinkstock, Arcus Temporum XII Pannonhalmi Művészeti Fesztivál