Kapcsolj ki! Lampionúsztatás, sör- és borkóstolás és hagyományőrző programok augusztus 20-ra

Bár a Debreceni Virágkarnevál még javában tart, hoztunk néhány friss programötletet az augusztus 20-ai hétvégére. Bőven van miből válogatni.

Nemzetközi Néptáncfesztivál, Mohács – Tánc és vigadalom

néptánc-jó

A néptánc szerves része a magyar kultúrának, de persze a délszlávoknak, bolgároknak, makedónoknak, románoknak, törököknek, olaszoknak, franciáknak vagy éppen a portugáloknak is megvan a hagyományos tánckultúrája, amelybe ezúttal bárki bepillanthat a Nemzetközi Néptáncfesztivál keretében, Mohácson.

Időpont:

Augusztus 17-20.

Helyszín:

Schneider Művészeti Iskola, 7700 Mohács, Vörösmarty út 3-5.

RakpartFeszt 2.0, Szeged – Koccintásra fel!

sör-jó

Szeretitek a sört? Akkor kövessétek a habzó ital útját Szegedre, ahol a RakpartFeszt 2.0 keretében Magyarország legjobb sörfőzdéinek kínálatából válogathattok! Emeljétek korsótokat az államalapításra és a nyár utolsó napjaira!

Időpont:

Augusztus 18-21.

Helyszín:

Huszár Mátyás Rakpart, 6724 Szeged

Mesterségek ünnepe, Budapest – Híres mesterségem címere…

mesterségek-ünnepe-jó

Az elmúlt évekkel ellentétben idén egy igazi nemzetközi fesztivállá alakul a Mesterségek Ünnepe, ugyanis 11. országból érkeznek kézművesek, hogy velünk együtt ünnepeljék meg a rendezvény 30. évfordulóját. Mottójuk a játék, melyet a szervezők szerint kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak! Sőt, az elmúlt évek szokásaihoz híven a Nők Lapja Konyha standját is megtaláljátok majd a helyszínen, ahol kedvezménnyel elő is fizethettek a magazinra! Keressétek az alábbi plakátot! ;)

nlko_mestersegek

Időpont:

Augusztus 18-21.

Helyszín:

Budavári Palota környéke, Budapest

Szent István Napi Borünnep, Nagymaros – Hívogat a Dunakanyar

bor-jó

Ha inkább bort részesítitek előnyben a sörrel szemben, akkor a Szent István Napi Borünnepet ajánljuk figyelmetekbe, ahol koncertekkel, játékokkal, érdekes foglalkozásokkal és vetélkedőkkel, na és persze rengeteg borral várják az érdeklődőket. A Dunakanyar szépsége már csak hab a tortán!

Időpont:

Augusztus 19-21.

Helyszín:

Duna part, 2626 Nagymaros, Magyar utca

Jazz 0820, Budapest – Délutáni kikapcsolódás a jazz bűvöletében

jazz0820-jó

Igazi koncertkavalkádot ígér a Jazz0820! A Művészetek Palotájában rendezett eseményen 17 órától három jazz zenekar is bemutatkozik – az Ifj. Kálmán Quartet, a Bobcprn, a Police Big Band –, melyet csupán a tűzijáték fog megszakítani, után folytatódik a buli – a Ludwig Múzeum teraszán bárki hajnalig rophatja, ha nem szégyellős.

Időpont:

Augusztus 20., 17 órától

Helyszín:

Művészetek Palotája, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Lampionúsztatás és utcabál, Mezőtúr – Nosztalgia a Berettyó partján

lampion-mezőtúr-jó

Bár tűzijáték nélkül nincs augusztus 20-a, a 6. alkalommal megrendezett mezőtúri lampionúsztatásra és utcabálra is érdemes ellátogatni, ami a maga romantikus, szívmelengető és nosztalgiát idéző hangulatával legalább annyira lenyűgöző, mint az égre kilőtt rakéták.

Időpont:

Augusztus 20. 20:00

Helyszín:

Hortobágy-Berettyó partja, 5400 Mezőtúr

Magyar Ízek Utcája, Budapest – Nemcsak haspókoknak

magyar-izek-utcaja-jo

Igazi ínyenceknek kínál kikapcsolódást a Magyar Ízek Utcája a Lánchídnál, ahol a finomabbnál-finomabb falatok elfogyasztása mellett kihirdetésre kerül a Magyarország Tortája pályázat nyertese is. Mi már most megéheztünk. És ti?

Időpont:

Augusztus 20., 9.00-24.00, és augusztus 21., 9.00-21.00

Helyszín:

1013 Budapest, Lánchíd utca

Hírös Hét Fesztivál 2016, Kecskemét – Farsangi forgatag az év közepén

hiros7-jó

Nótaest, babakocsis felvonulás, gyermekáldás, pékségverseny, mesterlevél-átadás, rózsa- és virágkiállítás, tűzijáték, süteménysütő-verseny és természetesen kertészeti és élelmiszeripari kiállítás – és még sorolhatnánk az okokat, miért érdemes a Kecskeméti Hírös Hét Fesztiválra kilátogatni, ha még nincs programotok az elkövetkezendő napokra.

Időpont:

Augusztus 19-28.

Helyszín:

Kecskeméten városszerte, 6000 Kecskemét

Szöveg: D. A.

Fotó: mezotur.hu, Facebook/Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztivál, Facebook/RakpartFeszt, augusztus20.kormany.hu, mestersegekunnepe.hu, Facebook/Szent István Napi Borünnep, mupa.hu, hiros7.hu